Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
ulek

Re: problem z imobilizer i centralnym

2011-11-06, 17:42

Takie dziwne pytanie mam,czy jeśli to było aku to czy możliwe jest to,ze nie odpali on na kablach od innego auta?
odpali :)
Adamie nie tak do końca :)

jeśli aku było wywalona na maxa to możliwe że zaraz po podpięciu kablami do innego autka nie chce zapalic. przekaznik ad rozrusznika może klikac ale nie zakreci. najlepiej podpiąc 2 auto na chwile (z zapalonym silnikiem w tym dawcy że tak go nazwe) i poczekac kilka, kilkanascie minut.

miałem tak na KołoBluesFestiwalu jak lodówka na noc została w aucie, Vivaldiego fure podpieliśmy i nic. pa 10 minutach dopiero zajarał.
pozd. Michał tel: + 4 8 8 8 9 7 8 8 2 4 4 lub irlandzki w razie W +3 5 3 8 9 4 1 0 5 0 3 0

Awatar użytkownika
mastan

2011-11-06, 17:42

Witam, ja co prawda nie mam tego problemu ale mam inny-posiadam tylko jeden klucz i pilot co powoduje konieczność nabycia drugiego pilota (w ASO nieosiągalne) bądź wycięcie/usunięcie/eliminacja centralnego i immo. A więc w ASO Forda w Chorzowie kosztuje ten zabieg 150 zł,
Dorobienie drugiego kluczyka kosztuje też około tego, a zostaje ci immo i centralny .
Samochód będzie ci służyć do końca życia,jak będziesz nim bardzo szybko jeździł.

Awatar użytkownika
Moderator starwind
Moderator
Model Explorera: '96 3" lift 32"BFG MT
Kontakt: Google+

2011-11-06, 19:41

miałem tak na KołoBluesFestiwalu jak lodówka na noc została w aucie, Vivaldiego fure podpieliśmy i nic. pa 10 minutach dopiero zajarał.

Awatar użytkownika
kamura

2013-02-06, 11:40

Witam, ja co prawda nie mam tego problemu ale mam inny-posiadam tylko jeden klucz i pilot co powoduje konieczność nabycia drugiego pilota (w ASO nieosiągalne) bądź wycięcie/usunięcie/eliminacja centralnego i immo. A więc w ASO Forda w Chorzowie kosztuje ten zabieg 150 zł,
Czy może ktoś zna jakis warsztat w okolicach katowic który wykonuje taką usługe,dzwoniłem wczoraj do Aso w Chorzowie i panienka z serwisu była zaskoczona,stwierdziła że do takich autek to oni nawet oprogramowania nie mają.A niestety chyba w moim smoczku tez zaczyna immo szwankować,juz 2 razy zrobił numer i nie chciał odpalic.Na razie pomogło wyjęcie baterii,ale wolę nie mysleć co by było gdyby stało się to gdzieś w trasie.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mikesils

2013-02-06, 22:53

Witam . Ja mialem kiedys jedyneczke exa i u mnie tez tak sie zdazylo . pojechalem na przeglad do znajomego i juz od niego mnie wypchali bo wyjechac nie moglem. Wogule nic nie chcial zakrecic. I ja ze jestem zawsze ciekaw wszystkiego szedlem po kablach od stacyjki i doszedlem do sterownika immobileizera gdzie w jedynce jest w nogach pasarzera pod wykladzina , tak bylo u mnie i nie wiem jakim cudem znalazlem jeden kabelek go odlaczylem i auto zapalilo juz bez immo. Jaki to kabelek byl wam nie powiem bo nie pamietam.

Do kolegi odnosnie pilota i kluczyka . Nie wiem jak w ex II jest ale w III sam pilota programowalem. Wystarczy kupic pilot fordowski moze byc uzywka i za pomoca kombinacji przekrecania kluczyka w stacyjce i przycisku centralnego zamykania wszystkich drzwi mozna takiego pilota surowego zaprogramowac. Ja tak zrobilem i dziala wszystko. Jak poszukam ta kombinacje to wkleje. A kluczyk to pikus za 100 zl zez tobie gdzies dorobia. Aha chip do immo w pilocie programuje sie automatycznie.
Ostatnio zmieniony 2013-02-06, 22:56 przez Mikesils, łącznie zmieniany 1 raz.

Yolk

2013-02-07, 10:32

Do kolegi odnosnie pilota i kluczyka . Nie wiem jak w ex II jest ale w III sam pilota programowalem. Wystarczy kupic pilot fordowski moze byc uzywka i za pomoca kombinacji przekrecania kluczyka w stacyjce i przycisku centralnego zamykania wszystkich drzwi mozna takiego pilota surowego zaprogramowac. Ja tak zrobilem i dziala wszystko. Jak poszukam ta kombinacje to wkleje. A kluczyk to pikus za 100 zl zez tobie gdzies dorobia. Aha chip do immo w pilocie programuje sie automatycznie.
To ja się podepnę pod to samo pytanie. Też mam tylko jeden komplet kluczyków i pilota. Kluczyk jest bez immobilizera - zwykły kawał stali. Pewnie można dorobić u ślusarza za kilkanaście złotych. Natomiast bardziej martwi mnie kwestia pilota. Jeżeli ktoś przechodził procedurę kodowania pilota w Ex2 '96 to byłbym bardzo wdzięczny za udzielenie wskazówek - co kupić i jak zaprogramować.

Wróć do „WARSZTAT”