ten olej jest już z dodatkiem do mostów LSD (limited slip differential) więc nic więcej nie trzeba dolewać.Czy jak kupie sam olej
Castrol LS75W140
do tylnego mostu, to potrzebuje do niego dokupić jeszcze jakiś modyfikator?
Czy też wlewam tylko i wyłącznie ten olej?
Podnieś tył na kobyłki i zakręć kołem tylnym. Jak drugie będzie się kręcić w tym samym kierunku to LSD działa jeszcze, jak w przeciwnym, to brak LSD albo już nie działa w ogóle.I druga sprawa jak sprawdzić czy tarczki u mnie w moście działają i jaki jest objaw jakby było coś z nimi nie tak?
Nie masz. masz tak zwany otwarty most. nie widać w środku tarczek...I teraz pytanie czy nie mam LSD
takOlej wlewam po odkręceniu tej śruby z tyłu mostu od strony baku?
Tak, ale tak ma byćCzy z tego wynika że most będzie zalany tylko do połowy?
Tak i to bardzo ważne, zły moment dokręcenia uszkodzi ci dyfer.Gdzieś czyatałem na forum że te cztery śruby od wału trzeba później dokręcać kluczem dynamometrycznym
Tam jest jedna śruba....przykęcać każdą śrubę w tym samym miejscu gdzie była wcześniej.
Masz na myśli wał do dyfra czy śrubę flaszy (tego pierdolnika, do którego wał przykręcasz)? Bo jeżeli chodzi o sam wał to dokręcasz i już, aby mocno. Natomiast z flaszą i wałkiem ataku juz wszystko na momentach POWINNO się dokręcać. Zresztą generalnie wszystkie śrubki mają swój momentPrzemekT napisał/a:
Gdzieś czyatałem na forum że te cztery śruby od wału trzeba później dokręcać kluczem dynamometrycznym
Tak i to bardzo ważne, zły moment dokręcenia uszkodzi ci dyfer.
NieŻeby wymienić uszczelniacz od strony wału napędowego, dostaje się do niego od strony tylnego dekla?
TakMyślałem że od strony wału, więc pewnie napracowałbym się bez sensu.
Żeby dostać sie do uszczelniacza musisz odkręcić śrubę od strony wału. Przytrzymuje ona flansze, któa blokuje zdjęcie uszczelniacza. Jak rozbierzesz satelity w moście to będzi ci tylko łatwiej wybić uszczelniacz. Nic więcej. ja bym tego nie rozbierał do samego uszczelniacza.Czyli rozbieram te zębatki ze środka i gdzieś za nimi powinna być jakaś śruba, którą odkręcam i dalej dostaje się do uszczelniacza?
Hmm, nie pamiętam, ale zaraz pogrzebięJakim momentem potrzebuje dokręcić tą śrubę?
TakI czy to będzie jedyna śruba jaką mam odkręcic na drodze do uszczelniacza?