żeby się nie załączało 4x4 trzeba trochę pogrzebać pod deską rozdzielczą, zrobić sobie dodatkowy wyłącznik sprzęgła elektromagnetycznego. Wtedy nie załącza się automatycznie 4x4. Dla zaiteresowanych opiszę to bardziej szegółowo.
archie,
to zakładaj nowy watek i opisuj
chętni na pewno sie znajdą
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie
SHREK '09 4.0 V6 OHV
Stworzyłem POTWORA
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo więc jest SHREK
Maniuś też nie mógł znaleźć a tak wszystkim odświeżyła się pamięć
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie
SHREK '09 4.0 V6 OHV
Stworzyłem POTWORA
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo więc jest SHREK
Też myślę o rurkach z przodu i umocowaniu koła z tyłu tyle że ja bym chciał chrom. W przyszłym tygodniu jestem umówiony z kolesiem który ma przeliczyć ile wsio będzie kosztować (oczywiście w wersji chrom), jak będe miał jakieś rysunki to zapodam. Już się nie mogę doczekać
Ostatnio zmieniony 2008-03-13, 19:08 przez cruscher, łącznie zmieniany 1 raz.
Dwa duże fordy w mojej stajni: Econoline i Explorer - prezentowały się świetnie.
Pozdrawiam wszystkich Explorerowców z Łodzi i okolic.
ale to koło Explo jest ogromne... w szerokim jakoś tak mniej to kółko miejsca zajmuje... oj moje chyba na dachu wyląduje, tylko kto je będzie ściągał jakby co...
Ostatnio zmieniony 2008-02-15, 04:15 przez Jankes, łącznie zmieniany 1 raz.
O! nic z tego! Takie mocowanie koła mnie nie przekonuje. W życiu. Nie chcę, by przy byle puknięciu kogoś "coś ogromnego" przetoczyło mi się po grzbiecie. Sylwia, przecież Ty gilotynę z tyłu wozisz! No bój się Bocha! No, o takie "cóś" Cię nie podejrzewałem. Ściągaj mi to, ale już!