Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
mercmario

Re: mruga kontrolka przekreślonego kluczyka

2012-12-06, 21:22

witam po wnikliwym sprawdzeniu instalacji wedle procedur i podmienieniu i wymiany kliku przekażników niestety auto dalej nie dziala tzn silnik nie zapala także auto idzie do elektryka pozdrawiam

pajur
Model Explorera: Ex II SOHC 4.0 '97
Kontakt: Strona WWW

2012-12-17, 11:37

Odgrzebuję bo nie napisałeś jak się skończyło - co powiedział elektryk ?

Awatar użytkownika
mercmario

2012-12-23, 22:53

witam troche mnie niebyło ale po powrocie odebrałem auto od elektryka i wszystko działa tzn auto zapala silnik chodzi nic nie mruga wszystko ok
co było uszkodzone instalacja tzn same piny w skrzynce bezpieczników do których wkładany jest przekażnik od pcm czyli zasilanie kompa (raz napięcie było ok na przekaznik raz zanikało ) dopiero było widac po kilku próbach - jak ja sprawdzałem było ok a mimo wszystko silnik nie zapalał , podejrzenia wykazywały równiez przekazniki pozostałe dwa ( ja podmieniałem je wzajemnie i nie dało efektu ) dla świętego spokoju elektryk wymienił wszystkie trzy sztuki koszt 120 zł ,
szkoda że ja nie znalazłem byłbym dumny no ale trafiłem na elektryka któremu sie chciało i miał pojęcie koszt tylko 130 zł
pozdrawiam

Wróć do „WARSZTAT”