Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
tomb2

Re: Migające kontrolki 4x4 high 4x4 low

2010-05-16, 13:09

dokładnie o tym pisałem ja też tak mam i nic złego się nie dzieje

Awatar użytkownika
piotrek16v

2010-05-17, 10:54

Opiszę jak to było u mnie w ten weekend wyeliminowałem miganie kontrolek
(oraz brak możliwości włączania napędów nawet jak akurat nie migały nie działało)
A więc migały mi kontrolki od napędów
Pierw zanurkowałem pod samochód i obejrzałem wtyczki od shift motorka są tam dwie jedna przypięta bezpośrednio do niego druga obok na ramie obie rozłączyłem i wyczyściłem i przesmarowałem
jednak to nic nie pomogło zresztą styki nie wyglądały na zalane czy utlenione

Z racji tego że ktoś pisał o odpięciu aku na 30 min to postanowiłem i to wypróbować

ok 25 min zajęło mi wyczyszczenie klem i aku bo się okazało że z zewnątrz niewiele było nalotu ale po odkręceniu klem widać było że potrzebne jest czyszczenie

po tym zabiegu ręką odjął wszystko dział jak trzeba więc myslę że jak komuś migają kontrolki to powinien zacząć od tego bo to najłatwiejsza czynność

acha przy okazji podkęciłem na drążku stronę kierowcy bo była 2cm opuszczona teraz mam wkręconą na max stronę kierowcy a po drugiej sronie z 50% zapasu też tak macie ?

Pomogło i to definitywnie

Awatar użytkownika
Moderator starwind
Moderator
Model Explorera: '96 3" lift 32"BFG MT
Kontakt: Google+

2010-05-17, 19:45

acha przy okazji podkęciłem na drążku stronę kierowcy bo była 2cm opuszczona teraz mam wkręconą na max stronę kierowcy a po drugiej sronie z 50% zapasu też tak macie ?
często tak jest u mnie na pewno :)
podobno kierowca jeździ zawsze pasażer rzadziej :D
Niech Moc Będzie z Nami :lol:
Adam

Awatar użytkownika
piotrek16v

2010-05-18, 14:22

Czyli wychodzi na tp że z angola będzie odwrotna sytuacja czy nie do końca bo pozostaje bak jeszcze
jak myślicie ?

teraz mam do kupienia klamkę od angola (mniej wyrobione sprężyny) do tego lampę tył to bym kupił jeszcze ten drążek bo skoro nie mam już regulacji to zachwilę pozostanie mi opuszczanie prawego tylko

trudno wymienia się taki drążek ?

Wróć do „WARSZTAT”