Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
sylwek25

Re: [EXII problemy z silnikiem] Co to jest ?

2009-05-21, 00:01

Bardzo bym chciał tylko tu sie znaja ale na wymianie oleju i klockow i nowych autach co sie nie psoja :D a jak podjechalem z rozrzadem to nowy silnik mi proponowali :) albo 1000 funtow i 1 miesiac zostawic auto.

pomału sie dojdzie do wszystkiego :)
Ostatnio zmieniony 2009-05-21, 00:02 przez sylwek25, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mastan

2009-05-21, 20:31

witam
proszę znowu o pomoc ponieważ nie mam kogo podpytać.
co to jest za urządzenie i za co odpowiada, znajduje się na kolektorze ssącym za silniczkiem krokowym i jest do niego podpięty wężyk niebieski podciśnienia z przodu ma jakiś drut tak jak by cos otwierał,
.
Drut steruje przepustnicą ,ale w nowszych wersjach silnika już go nie ma ,widocznie jest zbędny ,można więc spokojnie zaślepić wężyk i zdemontować tą przepustnicę .
Samochód będzie ci służyć do końca życia,jak będziesz nim bardzo szybko jeździł.

chevidan

2009-05-21, 21:38

w nowszych wersjach nie ma już tej przepustnicy ale jest inny kolektor ssący.
napewno nie ma ona dużego wpływu na pracę silnika,bo miałem ostatnio ex i testowałem czy są jakiekolwiek zmiany w pracy silnika ustawiając tą przepusticę w różnych położeniach-ręcznie,przy różnych obrotach silnika.nie było żadnej różnicy.jak wcześniej napisałem pracuje ona tylko w momencie gwałtownego dodania gazu i podciśnienie sterujące zanika po kilku sekundach.

Wróć do „WARSZTAT”