geos1, tutaj masz przykładowy link z aukcją takich żarówek
http://moto.allegro.pl/item809198156_za ... 1_usa.html
Cóż jeśli robi się to z głową to efekt jest widoczny tylko dla kierowcy danego auta. Mam u siebie założone właśnie bi-xenon HID i powiem szczerze, że trochę się tego obawiałem, ale po odpowiednim ustawieniu lamp nikogo nie oślepiam, a widoczność jest rewelacyjna. Do tego nie ma wiele roboty przy montażu, ale polecam założenie skpryskiwaczy do tego bo jak się klosz upaprze to wtedy jest problem. Niestety jest na drogach mnóstwo aut które oślepiają swoimi ksenonami, ale to jest także przy fabrycznych ksenonach. Problem jest tylko, że faktycznie nie mają w większości te zestawy żadnych atestów. Ja mam co prawda niby zestaw sygnowany przez Siemensa ale to i tak jakaś chinszczyzna, ale mimo wszystko polecam, tylko trzeba lampy potem ustawić żeby nieoślepiać innych użytkowników dróg.Mam tylko nadzieję że nikt z was nie założy hid burak-xenon czy coś w tym rodzaju, bo takich samolubnych debili coraz więcej na drogach, a mimo braku atestu i rażenia policja ma to w gdzieś. Ja tam się często przed tym zjawiskiem jak nic więcej nie jedzie, bronię robieniem "zdjęcia" długimi w końcowej fazie mijania.