Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
marcin123

Re: Dziwne zachowanie silnika?

2011-01-21, 23:32

dzięki za odpowiedzi, Jankes miał racje wężyk podciśnienia był walnięty, wymieniłem i posprawdzałem wszystkie rureczki i teraz skrzynia śmiga jak nigdy musze jeszcze wyczaić co z wentylatorem czy chodzi non stop czy nie
Ostatnio zmieniony 2011-01-21, 23:35 przez marcin123, łącznie zmieniany 1 raz.

chitos

Re: Dziwne zachowanie silnika?

2011-01-29, 22:37

[quote="

Jeśli syczy a skrzynia zmienia biegi to trzeba sprawdzić resztę przewodów podciśnienia.[/quote]

moglby mi ktos jasniej ta kwestie wylozyc jak slepemu ? kompletnie sie nie znam a mam podobnie. ruszylem temat falujacych obrotow ale doszly mnie wnioski o pwn i swiecach, ewentualnie o przeplywomierzu
ale skojarzylem to syczenie, nie jest to jakies glosne, napewno o wiele ciszej niz by nacisnac wentyl ale to jednak syczenie. dziwne jest to ze czasami odpali i jest ok a czasami odpali i faluje. jak chce przyspieszyc to nie ma mocy a po kilku sekundach jakby zaskakuje i przyspiesza ale w tej samej czestotliwosci co i falowal. silnik dogrzewa, nie mam gazu, klima wylaczona. jak odpale i nie dotykam to chodzi rowno na 900, jak tylko chocby lekko dotke pedal gazu i potem nie dotykam, to juz faluje i nie przestaje falowac.
nie wiem czy sie wbilem w temat dobrze z tym ale jakby ktos mogl mi wytlumaczyc ktore przewody mam sprawdzic to bylbym wdzieczny. moze byc na pw, a moze na pw nawet lepiej.
dziekuje i pozdrawiam

Wróć do „WARSZTAT”