Czołem. Ten temat chyba zakończymy powoli bo szarpanie ustało. Oczywiście WIEEEEEELKIE dzięki dla Przemka ( przemos30) co mi sprzedał silniczek w świetnym stanie. Faktycznie igiełka

i tylko dlatego szarpanie poszło w las. Co było przyczyną to dowiemy się za jakiś czas jak nowy właściciel go wybwbeszy.
Skrzynia też póki co działa bez zarzutu więc na razie zostaje na aucie. Niemniej PRZEOGROMNE podziękowania dla wszystkich tych którzy.... no tych... no oni wiedzą o kim mówię.
Jednak problemy z autkiem się nie skończyły więc po prostu chyba zmienię temat i jedziemy dalej z koksem aby doprowadzić Henryka do stanu mojego pełnego zadowolenia
Na dzień dobry kilka rzeczy.
Dziś zakładałem nowe tarcze i klocki na tył. I.... i urwaliśmy dwie szpilki (to już trzy będą wymienione z powodu ułamań). Do tego w lewym kole wysypał się hamulec ręczny/nożny który nie wiadomo dlaczego miał tylko jedną do tego odklejoną okładzinę klocka. Przy okazji wymieniam wszystkie nakrętki bo stare już są bardzo zmęczone. No ale to nie problem bo wszystko do kupienia.
Natomiast problemem są zakupy oleju do skrzyni i filtra z uszczelką. Do tego termostat bo podobno są w dwóch rozmiarach, chyba że się mylę?
W poniedziałek rano muszę zrobić zamówienie w InterCars więc muszę być pewien co zamówić. A nawet nie mam jak (bo auto u mechanika zostało) sprawdzić na ile śrub mam miskę ASB. Pomoże mi ktoś wytypować co nabyć? Dodam że wymiana statyczna czyli 5 litrów powinno wystarczyć czy kupić więcej?
Na ostatnią dolewkę brałem Castrola TRANSMAX DEX III MULTI w IC. Kupić taki sam mogę i będzie dobrze? No i jaki filtr?
I jeszcze pytanko o luz na załączonym obrazku. Może być taki około 5mm czy musi być sztywno?
Jak koło było zdjęte to trzymając za tarcze można było ją wysunąć na około 5mm. Dobrze to czy źle?