ok a jak to prawidłowo zrobić i jakie powinny być wartościJa bym zmierzył napięcie na pinie sygnałowym przepływomierza na wolnych obrotach, bo to jego bym podejrzewał prędzej niż sondy

ok a jak to prawidłowo zrobić i jakie powinny być wartościJa bym zmierzył napięcie na pinie sygnałowym przepływomierza na wolnych obrotach, bo to jego bym podejrzewał prędzej niż sondy
ok a mierzy się z wpiętą czy wypiętą wtyczką przepływomierzaok 1V na wolnych obrotach, kabel bodajze niebieski z czerwonym paskiem
wymieniłem sam silnik elektryka została staramisza SG ,a wymieniałeś sam goły silnik czy razem z całą elektryką.
zribię to w wolnej chwili a przy okazji to czy dużo jest z tym kłopotu, czy w każdym warsztacie mi to mogą zrobićSprawdzi może kompresję
dzis sprawdzałem, biały z niebieskim paskiem, czyli pin D. Oczywiście z wpieta wtyczką, bo to sygnał ktory wychodzi z przepływki do kompa.Mysza napisał/a:
ok 1V na wolnych obrotach, kabel bodajze niebieski z czerwonym paskiem
ok a mierzy się z wpiętą czy wypiętą wtyczką przepływomierza i minus też podłączać do któregoś z pinów cz poprostu do masy auta
Według rocznika Motorcraft podaje tylko AA ale inni producenci podają AA AB i AC. W twoim Aucie zakładałem ABi nic nie pomagało.Czy ktoś może wie dokładnie jakie oznaczenie powinienem mieć na przepływomierzu.Na moim jest F57F-12B579-AA i nie do końca jestem pewien czy jest on oryginalny.Mam Expo II
rok 1995 OHV 4,0l.
mierzone na gazieu mnie na pinie D wyszło ok 0,8V
a jakbym mierzył na benzynie to powinna być jakaś różnicamierzone na gazie
czyli szukać dalej...W zachowaniu samochodu żadnych zauważalnych zmian