http://www.explorerforum.com/forums/sho ... ost2086527
fotomanual ze środka

będę przerabiał w weekend żeby dostać się do podłogi i ją zabezpieczyć antykorozyjnie

Ja kupiłem 10,9 z długością na pierwszy rzut oka są ok, sugerowałem się długościami podanymi w tym wątku przez Lisu (oryginalne + lift), tylko nie wiem czy nie będę musiał przedłużyć gwintu bo te co kupiłem - innych nie było - mogą mieć gwint za krótki.Jakiej dlugosci maja bys nowe sruby do liftu 2". W zestawie ktorym dostalem sa trzy rozne. Dodatkowo twardosc 8.8. Nie maja byc twardsze np. 10.9?
Pili mi sie bo w sobote chce zaczac rozbiorke a jutro bym kupil nowe sruby
To może być zależne od rocznika, te dwie śruby.Sruby musza byc dluzsze o wysokosc nowych klockow czyli 2" ok 5cm.
Na dwoch przednich poduszkach sa ciensze i krotsze sruby. W zestawie ktory kupilem byly te sruby ale grubsze wiec rozwiercilem poduszki na 14mm.
ja miałem przez jakis czas założony lift 3" bez przedłużania kolumny... stare poduszki + 7.5cm - można próbować i więcej ale raz, że nie wygląda to za dobrze a dwa jest po prostu niebezpieczne. Przy podniesieniu budy potrzebujesz też w jakiś sposób opuścić obudowę wiatraka chłodnicy i przenieść główną linkę ręcznego nad uchwyt mocowania budy... nie mówiąc o zderzakach...To i ja mam pytanko:)
Interesuje mnie body lift maxymalny bez przedłużania kolumny itp z tego co czytam to wychodzi max 2" - 5 cm? czyli stare poduszki+ 5cm to max ?
Ew jeśli mógł by ktoś podać bezpieczną wysokość budy do ramy po 2" lifcie w cm
Jeśli przeniesiesz mocowanie linki głównej (tu gdzie wychodzi ze środka) to powinieneś mieć dość linki, żeby wszystko połączyć do kupy. W ostateczności dostępne są "przedłużacze"a linki hamulca trzeba przedłużać?