Tak też to widziałem gdzieś kiedyś ale chodzi mi o ten wskażnik z diodami zielonymi i czerwoną.. wiem że ktoś mi to wstawiał ale nie wiem w tej chwili gdzie to jest.
And if you're not down with that I got two words for ya...
SUCK IT !!!
Jacek npis- Rozmawiac z ex ilu z nas to testowalo .Ma jedynaczke i szczesliwy . Kasztanie ale my z Toba-- TY z NIm =Takie to Rozwazania na temat SZCZooRowego Exa . Pozdro
Otóż... rozwiązałem wreszcie problem braku przedniego napędu.
Po podaniu na ten kabel do elektromagnesu 12V okazało się że chyba działa..
Nie bardzo miałem jak testować ale na samym tyle się ślizgał a jak zetknąłem kabelki to ruszał od razu. Czyli że pewnie działa...
Pozostaje mi wstawić przełącznik typu 0-1 i bede miał albo napęd na 4 koła albo na dwa... w zasadzie mi wystarczy bo i tak nie używam tego "auto" wcale.
Co ciekawe jak rozłączyłem ten brązowy kabelek to nie mrugają mi kontrolki... dlatego podłącze tylko dwa kable.. tą cześć brązowego co idzie do elektromagnesu i 12V. a tą co idzie gdzie indziej część oleję...
i tak mi fabrycznie nie działa więc chociaż tak bedzie działało.
Za to podczas testów napędu na łąkach stwierdziłem że moje zawieszenie się rozpada.... mam luzy na kołach, tłucze coś z przodu tak że mało podłogi nie wyrwie...
No to się oznacza ze trzeba to bedzie zrobić.
W poniedziałek podstawię do mechanika na porządny przegląd... tak żeby mi powiedział co wymienić trzeba... i bede robił... bo w tym momencie to nawet przeglądu raczaj nie przejdzie
SUCK IT !!!
Po przejrzeniu całego tego wątku zastanawiać się zacząłem czy ten temat ma jakiś sens...
Znaleźć tutaj coś niepodobna.. A i informacje zawarte są chyba jednak mało przydatne dla pozostałych użytkowników mimo że ja bym sobie bez nich nie poradził..
Dotyczą mojej skrzyni którą musiałem w końcu wymienić, rzeczy które są dokładnie opisane w wielu innych tematach, albo też rzeczy z którymi tylko ja miałem kłopoty z racji zaniedbania w moim aucie...
I tu pytanie... Czy nie usunąć tego tematu?
Ostatnio zmieniony 2013-09-22, 19:26 przez SZCZooR, łącznie zmieniany 1 raz.
SUCK IT !!!
wydaje mi sie że usunięcie to dobry pomysl a jak cos ci się zacznie psuc to opisywać objawy w innych nowych wątkach no chyba że posprzątasz tu i posegregujesz wszystko w odpowiednie działy
nie ma chyba sensu teraz tego rozgrzebywać. Niech to już będzie historia Twojego auta i tyle. A swoją droga to właśnie nauczka nie robienia wątków tasiemcy z wieloma problemami na raz
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...
jak ktoś,kiedyś będzie potrzebował jakiejkolwiek wiedzy na temat usuwania awarii w Exie to tutaj znajdzie odpowiedź,albo przynajmniej wskazówkę gdzie szukać,tylko trochę czasu mu to zajmie
zostaw temat tak jak jest.