dokładnie,
miałem niby te krzyżaki już rok miały być do mego, zdemontowałem stare i okazało się, że te które woziłem tyle czasu są mniejsze, do mego chyba 30x82 czy 81,8,
a przez to, że były rozwalone i łożysko też to mi tą część półośki porzeźbiło, mam ją już od wajc-a, ale łożysko muszę z drugiej strony od razu wymienić przed zlotem.
batory w bazie informacji masz temat wymiany krzyżaków u zdaje się mysia.on ma most dana 35 i krzyżaki właśnie takie 30/82.ja mam też dana 35 ale krzyżki mam 28/78 czy jakoś podobnie.mam też inne zwrotnice bo otwór w zwrotnicy jest mniejszy niż 82 i nie dało by się założyć większych półosi z większymi krzyżakami.
kurde, mysio podaje, że miseczka 30,2, w kilku punktach sprzedaży miseczka była mierzona i ja mam dwie suwmiarki i wychodzi równe 30 natomiast w dwóch sklepach inaczej w jednym 30,2 a jeszcze w innym 30.18, gniazdo mierzyłem i ma 30 (w półosi)
tak, zgadza się, tylko, że ja nie rozbierałem mostu żeby odbezpieczyć tą część ośki co wchodzi do mostu, tylko potraktowałem krzyżak kątówką i w powietrzu będę musiał wmontować ten nowy krzyżak.
trudno ci będzie to zrobić bez rozbierania mostu... dyfra nie musisz zdejmować ale zajmie ci to chwilę bo trzeba odkręcić wszystkie śruby mocujące dyfer i odchylić go... do tego trzeba też poluzować wahacz...
najlepiej więc jak wyjmiesz całość i zrobisz to na stole przy pomocy prasy albo imadła. Przy okazji wymień uszczelniacze mostu i sprawdź łożyska igiełkowe w piaście.