Czy ktoś mógłby mi tak jak chłop chłopu napisać gdzie szukać czujnika ciśnienia oleju? Dzisiaj wracałem moim nowym nabytkiem i kilka razy zauważyłem, że wskazówka opadła na chwilę całkiem w lewo i po chwili wróciła. Pewnie kabelek nie styka. Jutro jak się rozwidni zajrzę do niego ale wolałbym wiedzieć gdzie szukać. Z góry dziękuję!!
No to dzisiaj będzie sądny dzień. Kupiłem czujnik, olej, filtr i zabawę czas zacząć. W silniku olej taki sobie w kolorze więc dla spokoju wymieniam i przy okazji czujnik wymienię i jego gniazdo wyczyszczę Bardzo wszystkim dziękuję za odpowiedzi!!
No to dzisiaj będzie sądny dzień. Kupiłem czujnik, olej, filtr i zabawę czas zacząć. W silniku olej taki sobie w kolorze więc dla spokoju wymieniam i przy okazji czujnik wymienię i jego gniazdo wyczyszczę Bardzo wszystkim dziękuję za odpowiedzi!!
Witam,
A pochwal sie jaki olej silnikowy lejesz nowy?
Duzo tu o tym pisalismy... wiec z ciekawosci pytam...(a nie zeby jakies tam ukryte "kruczki" były).
Mobil mineralny 15W40. Nie odważę się nic lepszego lać bo nie wiem co poprzednik zalał. I dzięki. Niestety pogoda spłatała figla i leje więc albo jutro zaryzykuję przekleństwa pobożnej części sąsiedzctwa albo w poniedziałek zrobię.
Ostatnio zmieniony 2008-04-12, 14:58 przez fabick, łącznie zmieniany 1 raz.
A mieliście taki objaw że jak dodajecie gazu to wskazówka spada do minimum a na wolnych obrotach jest w normie?
Wymieniłem czujnik i dale to samo... Logicznie jest tak, że jak motor death to na wolnych ciśnienia nie powinien mieć a na obrotach powinno rosnąć - a u mnie na abarotkę! I osso kaman?!
a kabelki są ok , może gdzieś dalej nie łączą i jak dostanie obrotów to nie łączy ??
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie
SHREK '09 4.0 V6 OHV
Stworzyłem POTWORA
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo więc jest SHREK
wg mnie są ok, ale cholera je wie bo nie zawsze jest tak samo i różnie się to nasila...
I tak muszę zmienić silnik bo temu już dość dałem czadu i oliwę łyka ...
ale jak nie łyka więcej niż benzyny to nie jest źle
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie
SHREK '09 4.0 V6 OHV
Stworzyłem POTWORA
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo więc jest SHREK