Dzieki fabick
wiem wiem ze naciągaj nieraz... ale tu akurat gadalem z mechanikiem na warsztacie ASO i niby tam jakis luz mi pokazywal.. a reszta tych stukan i pukan to chyba od gownianych klockow hamulcowych..

ale poki co nie sa zjechane... wiec nie wymieniam... choc popiskiwanie na tylnym kole strasznie mnie zaczyna wk****ć
Jak by ktos cos mogl poradzic...co z tym zrobic zeby usunac te piski...to prosze o porade? Bo nie wiem czy jak zdemontuje te klocki zeby co nieco przeczyscic to czy bedzie trzeba odpowietrzc hamulce??
[ Dodano: 2008-04-29, 09:44 ]

no i bylem w innym warsztacie... na sprawdzeniu zawieszenia przedniego...
nie wykryli ani luzow na zworzniach ani na wahaczach...

i wez ty badz madry czlowieku.. i zgadnij kto kantuje?? jak sie samemu nie zrobi to kicha...

ale zanim sam... cos porobie...to jeszcze troche czasu uplyenie...
A co do tych stukow to sa nadal...podczas dohamowania... i ruszania... i lekkiego toczenia sie autka... i nadal nie wiem co to jest???
Ale moze Nemrod maial racje... i to zwiazane z klockami hamulcowymi...??
Jutro jednak zamierzam ruszyc w dluzasza trase... i mam nadziej ze nic sie nie stanie powaznego z Explozja...

... no chyab ze ktos jeszcze cos doradzi zeby sprawdzic???
dzieki z gory
Nara
[ Dodano: 2008-05-09, 16:16 ]
WItam...
Panowie mam pytanie...odnośnie sworzni dolnych wahacza na przodzie (te zaraz z tyłu piasty przednich kół)...
jakiej firmy sworzenie polecacie?
{pytam...bo zalozylem rok temu nówki ...Mooga... i po przejechaniu zaledwie 17000 km ..po normalnych polskich drogach... teren <10%; juz mam luz na prawym... nie da sie ustawic dokładnie geometrii kól.. bo nie trzyma w normie dopuszczalnych róznic kątowych}
wiec jak jest z tymi sworzniami u was??? jakie sa godne polecenia??
dzieki za odpowedzi