Łysy do Łysego. Nie doczytałeś tego co napisałem. Temat halogenów był owszem poruszany i ten watek, który ty podałeś czytałem wielokrotnie. Nie chodzi mi o żadne dodatkowe oświetlenie montowane na dachu, przednich rurach czy na zderzaku. Nic z tych rzeczy. Szukam tych, które są w przednim spojlerze i które mają takie same mocowania jak te oryginalne fordowskie, czyli halogen z śrubą i nakrętką. Właściciele Explo I z takim samym spojlerem przednim jak mój ( wersja chyba tylko europejska), będą wiedzieli o czym piszę. Nie wiem jak jest w modelach późniejszych. Wg mnie temat tych halogenów nie był jeszcze poruszany. Starałem się sprawdzić dokładnie i wiem do czego służy opcja szukaj ( swoją drogą nie jest ona zbyt dokładna). Nie ładnie tak naskakiwać na kolegę, nie sprawdziwszy wątku, który się wskazuje, bądź nie doczytawszy o co dokładnie chodzi.

Kolego Renegades, jeśli nie znajdę lamp które będą pasować bez przeróbek, to oczywiście wezmę się za dorabianie właściwego mocowania, to pewne. Takich np. Wesemów jest pełno po sklepach. Jednak po co " niepotrzebnie się męczyć" , jeśli być może gdzieś w jakimś sklepiku można nabyć gotowe (byle za przystępną cenę). Chłopaki czytajcie uważnie co ktoś pisze i nie kaszańmy za dużo. Na rzeczy oczywiste szkoda papieru ( powinienem chyba napisać: miejsca na serwerze) . Jednak wiem, że czasami aż świerzbi i rączki same chodzą.
Fotomysz. Dzięki, ale mi chodzi o nowe, które będą miały nieskorodowane odbłyśniki. W sumie moje są całe i należało by wymienić tylko żarówkę. Jednak odbłyśniki są już stare.