Czesc.Wiem,ze juz bylo pisane o tym,ale szukaj doprowadza mnie do szalenstwa.
Chce (czyt.musze) zalozyc lpg,bo sie wykoncze.W zwiazku z tym mam pytanie,czy powinienem wymienic swiece,lub inne ustrojostwa,zeby autko chodzilo na gaziku?
Skoro zalecają zmianę świec co 10 tys. to oczywiste ,że się nie nadająPanowie a skąd to się bierze? Czy ktoś potrafi sensownie wyjasnić dlaczego do gazu nie nadają się platyny? Ja kupiłem podwójne platyny... hehehe
Gdzieś czytałem, ze na LPG należy zmniejszyć szczelinę więc teraz mam ustawioną 0.9-1,00 mm, poprzednio miałem 1,1 mm ale specjalnych różnic nie zauważyłem. Jest jak poprzednio spalanie 16-18 szary osad na wydechu.
co ze szczelina?? mam ustawiona wedlog manuala, ale cos kiedys slyszalem / czytalem, ze przy zasilaniu gazem szczeline powinno sie zmienic.. bzdura?? moze ktos sie orientuje jak to jest..
Dzieki chlopaki.Kupie wiec swiece i przewody.
[ Dodano: 2008-10-23, 20:05 ]
http://www.explorerclubpolska.com/forum ... .php?t=418 a tak sie ladnie Manius postaral
To juz chyba lepiej kablem od lampki nocnej podłączyća co do przewodow - gazownik twierdzi, ze lepiej polskie typu sentech lub janmor
no ja nagazie jeżdzę już kupę czasu i innych jak sentech lub janmor nie kupuję. a wymieniam tylko raz jak kupię auto i do sprzedaży przez 2-3 lata lub 100-150 tys km nic się nie dziejewww.usautopark. napisał/a:
a co do przewodow - gazownik twierdzi, ze lepiej polskie typu sentech lub janmor
To juz chyba lepiej kablem od lampki nocnej podłączyć