Witam serdecznie!
Mój silnik(lub coś co blisko się znajduje) powyżej 2200 obr./min, w czasie jazdy i na biegu jałowym wpada w taki dziwny rezonans wraz z brzęczeniem (nie jest to dźwięk czegoś obluzowanego), Moc, przyspieszenie bez zastrzeżeń, lecz coś jest nie tak, bo ten dźwięk jest coraz głośniejszy wraz z rosnącą prędkością obrotową silnika.
Może ktoś z Was szanowni koledzy i koleżanki spotkał się z podobnym problemem.
Rozrząd wymieniony 5000km temu.
Witaj,
mialem podobne objawy, ale tylko przy jezdzie 100-120 km/h (powyzej przestawalo) i to zaraz po naprawie skrzyni biegow. Myslalem ze fachowcy zle zlozyli uklad wydechowy i przy 2000 obr/min zaczynalo buczec i drzec gdzies pod samochodem. Ale gdy pojawilo sie wrazenie, ze mam 6 biegow, pojechalem z reklamacja do serwisu, ktory robil mi skrzynie. Okazalo sie ze ktos ,,zapomnial''zamontowac jakis oring czy tez uszczelniacz (cos krecili). Po 2 dniach w serwisie i ponownym wyjeciu skrzyni i montazu zapomnianego ,,drobiazgu'', z 6 biegow zrobilo sie 5 a drzenie i buczenie pod samochodem tez gdzies zniknelo. Podobno bylo to spowodowane niewlasciwym cisnieniem w skrzyni (tak powiedzieli).