Jestem od niedawna posiadaczem EX'a i mam kilka pytań związanych z NIVO. Nie mam niestety instrukcji, a kilka dyskusji na forum zamiast rozjaśnić mi te kwestie jeszcze mardziej mi zmąciło mój umysł

1. Czytałem, że po wyłączeniu NIVO w bagazniku, zapala się kontrola na desce. Hmmm mi się nie zapala żadna kontrola, nawet nie wiem która to jest. Może żarówka się przepaliła.
2. Poza tym czasami po zamknięciu drzwi, słysze popmę od NIVO, jednak jak zauważyłem tył czołgu nawet o milimetr się nie rusza do góry. Załadowałem trochę do samochodu i nic. Nie podniósł.
3. Zaczęło się od tego, że mam wrażenie, że tył jest opuszczony... a przód lekko w górze. Nie wiem, czy to taka przypadłość, czy może właśnie coś z NIVO (popma, czujniki, amortyzatory). Tył jest jakieś 3-4 cm (może więcej) obniżony i za nic nie chce się wypoziomować... Co może być przyczyną, czy to taka już przypadłość...
4. Innym objwem (może to jest cecha Ex'a) jest, że jak jadę po drodze gruntowej na której jest taka tarka od gąsinic spychacza, to tył skacze na prawo i lewo. Praktycznie nie ma sterownosci (oczywiście nie jak jedzie się 10 km/h tylko już od około 40 km/h)... Podobnie było na zakręcie na wiadukcie na którym były poprzeczne dylatacje... myślałem, że się zabiję jadąc 60 km/h tak mi tył odskakuje na bok...
Co może być poradźcie, co zrobić, co sprawdzić... a może tak jest i już:-(
Pozdrawiam
Maciej