Kupiłem miesiac temu z hakiem (dosłownie i w przenośni

Samochód chyba po przejściach (czytaj dużo w nim robione było...)...
Na początek zaintrygowało mnie NIVO - kontrolka nie zapalała się po przekręceniu kluczyka... no i do dzieła.. Rozkręciłem liczniki... i wymieniłem lampki, które były uszkodzone (2 sztuki) i założyłem w miejscach w których nie było wogóle

Kontrolka od Check Engine (ta z symbolem silnika) wydawało mi sie, że powinna zapalać się po przekręceniu kluczyka w stacyjce. NIE ZAPALA SIĘ... i NIE GAŚNIE... Żarówka 100% jest OK. Zrobiłem test i wyjąłem wtyczkę od czujnika masy powietrza (najłatwiej) i na mój denny chłopski umysł kontrola silnika powinna się zapalić... a tu NIC...
Wtyczki w licznikach są ok (wszystkie 3). Przepuszczam, że instalatorzy gazu odcieli przewód... tylko GDZIE??? Ma ktoś może jakiś pomysł lub diagram okablowania? WSZELKIE POMYSŁY MILE WIDZIANE!!!
Przeczytałem post http://www.explorerclubpolska.com/forum ... eck+engine i tam się potwierdziło, że kontrola powinna mignąć na starcie...
Poza tym znalazłem jeszcze kontrolkę "FUEL REST" czy jakoś tak... co ona oznacza, bo mi się nigdy nie zapala... jak paliwa jest mało to zapala się "CHECK GUAGE"...
M.