Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
morfeusz453
Kontakt: Strona WWW

amory do jedynki po małym lifcie

2009-05-21, 09:51

Witam kolegów mam pytanko czytałem w paru postach o amorach do jedynki że można użyć zamiennika od żuka ;-) może ktoś z kolegów ma wiedzę na ten temat . Czy chodzi o przód czy przód i tył bo jakoś z tych informacji niejasno to wynika proszę o jakieś info . Chodzi tu o podniesioną jedynkę ,podkładki przód i długie wieszaki :-P

Awatar użytkownika
ŁYSY

Re: amory do jedynki po małym lifcie

2009-05-21, 10:11

Od Żuka pasują chyba na przód. Ja jednak przy wymianie amortyzatorów nie skusiłem się na taką opcję. Nie wierzę ( jednak może się mylę), że takie pochodzą dłużej i że będą wystarczająco pracować. Założyłem takie za około 160 zł za sztukę. Jednak i te ,szczególnie na przodzie, są wg mnie za słabe. Żałuję, że nie dołożyłem parę groszy i nie zamontowałem czegoś mocniejszego i dedykowanego do auta z 2 calowym liftem. Jeśli już coś kombinować, to wybrać jakiś mocny amortyzator od jakiegoś dostawczaka i przedłużać oraz zmieniać uchwyty.
Explorer 2'' lift, 31x10,5x15

Awatar użytkownika
misza SG

Re: amory do jedynki po małym lifcie

2009-05-21, 10:21

Od Żuka pasują chyba na przód.
masz rację ja takie założyłem i .... po dwóch dniach wywaliłem je, kupiłem na przód włśnie i od żuka i niestety są do dupy tzn pasują ale nie spełniają swojego zadania, jak podjechałem żeby sprawdzić stan amorów u diagnosty to na tych nowych od żuka wyszło mi 40% sprawności i gościu nie wierzył m i ,że to są nowo założone, kupiłem je za 140 zł para, a potem Jankes załatwił mi superlifty i dopiero jestem zadowolony, tak że wadług mnie nie opłaca się kupować żukowskich :-P

Wróć do „WARSZTAT”