2010-01-06, 23:06
Tak szczerze to temat bardzo mnie interesuje.Grand faktycznie jest mniejszy, ale jest to tylko ok 18cm na całej długości auta, jeśli chodzi o wnętrze to pod względem wyposażenia wygrywa dla mnie Grand , za to przewagą Explorera jest 7 miejsc(bo taka wersja w moim przypadku wchodzi w grę). No i tu pytanię do doświadczonych członków tego forum, na temat Jeepa wiem sporo i wiem również że są tam ukłądy napędowe takie jak Quadra Drive, które świetnie radzą sobie z trudnym terenem, nie wiem natomiast jak explorer w wersji XLT z silnikiem 4.6v8 (bo kupno takiego rozważam) radzi sobie z rozdzielaniem momentu na poszczególne koła , no i jak jest z żywotnością skrzyń. Pozatym jakie są najczęstsze mankamenty w wersji 2002 i co powinienem sprawdzić przed zakupem.
Z góry dzięki za życzliwośc, bo naprawdę wacham się pomiędzy Explorerem 4.6 v8 z 2002r, a Grandem 4,7 v8 Limited z Quadra Drive z 1999r.
I nie piszcie proszę żebym przejrzał forum, bo przeglądałem ale odnośnie XLT 2002 nie ma zbyt wiele..... więc jeszcze raz dzięki za wyrozumiałość.