Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
saiki1

Problem sondy lambda ciag dalszy

2011-01-15, 22:25

Witam.
Mam wielki problem którego ciągle nie mogę rozwiązać. Wymieniałem sondy lambda, wstawiłem uniwersalne- nie działają, kupiłem oryginalne używane- nie działają. Ciągle te same błędy komputera.
Teraz moje pytanie- gdzie i jak mogę sprawdzić połączenia przewodów nie mówie o wtyczkach przy sondach tylko dalej, już wiązka. Czy przewody dochodzą do głównej kości (tej skręcanej na śrubę) i w jakich kolorach są tam przewody. Jakieś bezpieczniki, przekaźniki gdzie tego szukać.
Explo 1997 sohc.

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

Re: Problem sondy lambda ciag dalszy

2011-01-15, 22:36

W/g mnie trzeba zobaczyć jakie kolory kabli ida do sondy, póxniej takie same znaleźć na drugim końcu i je po prostu przedzwonić jak to się kiedyś mówiło. Czyli sprawdzić czy przewodza prąd. Jeżeli tak to wiązka jest OK, jeżeli nie to gdzieś jest przerwa. Jak nie dysponujesz schematem to trzeba znaleźć dojście do Haynesa lub Chiltona. To są ksiązki serwisowe EX. jak kompletnie nie wiesz o co chodzi to zgłoś się do Qubiego z forum. On ci pomoże..... powodzenia
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

saiki1

Re: Problem sondy lambda ciag dalszy

2011-01-16, 23:16

Jak by pogoda była lepsza to było by to prostsze żeby znaleźć przewody tak jak piszesz.Może ktoś z obecnych na tym forum wie gdzie szukać drugiego końca przewodów i w jakim kolorze one są?

Wróć do „WARSZTAT”