Więc tak, ostatnio pisałem o przednim moście http://www.explorerfanklub.org.pl/forum ... php?t=8736 temat zakończony, auto stało wcześniej dosyć długo i po przeczyszczeniu mechanizmu załączającego wszystko zaczęło fajnie działać.
Teraz przyszła kolej na reduktor (chyba nie będzie takiej części której nie będę musiał naprawiać-wymieniać w tym aucie, ale przynajmniej będę wiedział co mam na pokładzie). Sprawa dotyczy wymiany łańcucha (przy dużym obciążeniu oddzywa się) przy okazji wymiana napędu licznika(chodzi o zębatkę napędzającą czujnik prędkości, tą w reduktorze). Możliwe że jak rozbiore reduktor okaże się że jest więcej elementów do wymiany. I teraz sedno sprawy: gdzie można dostać części do naszych reduktorów? Czy lepiej kupować inny używany z gwarancją rozruchowa? Ale tu obawa o trwałość takiego reduktora, czy przypadkiem po miesiącu się nie skończy.
Napisane:03,11,2011
Jak sobie poradzić z zębatką(ślimakiem) napędu licznika? Nie idzie tego dostać, a są problemy z dorobieniem.
Dopisane: 07,11,2011
No i wreszcie mam wszystkie części, jutro powoli zabieram się za remoncik mojego reduktora. Przy okazji postaram się zrobić foto-manual.