witam panowie mam problem z napedem ex 97r po załączeniu napedów coś z podspodu się mieli i nie działają byłem pod autem i ten odgłoś słychać z tylnej części skrzyni takiej jakby rozdzielni napędów tak bym to nazwał po rozłączeniu jak jade dalej słychać jak się coś tak kotłuje jakby mieliło tylko ciszej biegi chodzą wyśmienicie prosze o porade pozdro lysy
powiem kolego tak to z reduktora bo teraz znalazłem i pokumałem co to i jak sie nazywa co do kontrolek to prawda nieraz migają ale po wyłączeniu i odpaleniu ponownie juz nie migają
W takim razie problem może być w źle wyregulowanym "Schift motorku" to ten element pod nr 47. Miałem problemy i z łańcuchem i z Schift motorkiem i odgłosy są prawie podobne.
Załączniki
4405exploded_178.jpg (122.94 KiB) Przejrzano 4117 razy
Ostatnio zmieniony 2012-01-14, 20:09 przez MirEx68, łącznie zmieniany 1 raz.
tel. 723810754 chcesz się dodzwonić napisz wcześniej SMS-a, w wolnej chwili oddzwonię.
kolego nie bardzo wiem gdzie i jak mam szukać ale powiedz mi czy to sie wiąrze z wymianą reduktora czy mozna to naprawic mniej więcej jakie to koszty pozdro i dzięki za pomoc
kolego jakie koszty i czy samemu mozna coś podubać ewentualnie jak mi tam cały czas trzaska jak latam czy coś moze więcej sie posypac bo zaczynam się martwić
Jak trzaska w okolicach "środka" auta,to zapewne łańcuch, nowy to koszt ...nie pamiętam...ale w dolarach.
Jak shiftmotorek,elektryka,to ogarniesz sam.....
Poszukaj na moim profilu Youtube,tam jest film ze strzelającym łańcuchem,ale od zewnątrz,a wiadomo,że w środku słychać to inaczej....
Ostatnio zmieniony 2012-01-14, 20:32 przez Dawid, łącznie zmieniany 1 raz.
Pewnie są,ale....nie licz na to,że po kilkuset kilometrach nie będzie znowu przeskakiwał...Lepiej kupić nowy łańcuch,bo zębatki które są w reduktorze naprawdę trudno zajechać....
kolego auto na podnosniku koła w powietrzu zapinam przód i trzaska ze mało się nierozleci wypinam jest spokuj ale jak jade to słysze jak terkocze pod spodem