Dzięki
O te wtryski paliwa pytałem dlatego, żeby w razie potrzeby zaopatrzyć się w oringi, gdyby była potrzeba wymiany przy okazji. No ale faktycznie nie trzeba ich demontować.
To tak jeszcze parę słów ode mnie w temacie uszczelek dolotu i napinacza łańcucha rozrządu:
1. Od jakiegoś czasu miałem błędy non stop w komputerze p0171 i p0174, wymiana uszczelek rozwiązała problem lewego powietrza (w szczególności dolne puszczają).
2. Całość zajęła mi totalnemu amatorowi 12 godzin non stop plus 2 piwka

i wymiana oleju w silniku na koniec.
3. Instalacja gazowa nie ułatwia sprawy (w szczególności sekwencyjna), dodatkowo namotane przewodów i to zdrowo. Więc każdy, który rozłączałem oznaczałem sobie, raz że wiem co i gdzie, dwa - widać wyraźnie gdzie co rozłączyłem i trudniej potem coś przeoczyć i nie podłączyć
4. Aby wymienić napinacz ja musiałem jeszcze wykręcić 2 czujniki od płynu chłodniczego. Trzeba spuścić ok 2-3 litry płynu bo inaczej robi się fontanna przy ich wykręcaniu.
5. Nie udało mi się sprawdzić, czy patyczek ktoś wcześniej wsunął, mam nadzieję, że tak bo napinacz był nowego typu. Torx jeden złamałem, drugi zaczął się ukręcać i giąć, więc potrzeba tu chyba naprawdę twardej sztuki. Następnym razem

.
6. Uwaga przy wkręcaniu napinacza, uszczelka łatwo się zsuwa i może potem wyciekać olej oraz naprawdę trzeba uważać, bo wkręcając go wypycha go napinacz w silniku i niewiele trzeba aby ukręcić gwint w bloku silnika.
7. Szczególnie też należy uważać, aby nic nie wpadło do silnika, brud, śrubki itp.
I tyle, odpalił od razu
Ah, no i kolejne wielkie dzięki dla artijeleniagora z czesci-usa.com.pl za niezawodną i ekspres dostawę uszczelek na czas
Parę fotek ode mnie jak to wygląda z sekwencyjną instalacją lpg.
[ Dodano: 2010-05-27, 22:03 ]
I przy okazji jeszcze pytanko:
Czy to jest słynny zaworek pcv?
[ Dodano: 2010-05-27, 22:04 ]
Ten dyngs na ostatnim zdjęciu w czerwonym kółku.