Witam. Właśnie.ten napęd 4x4,pytałam już o to i nie dostałam odpowiedzi. Jak to jest w explo III,jak to włączyć,na jakim biegu! Nie śmiać mi się,że pytam o takie rzeczy. Dzisiaj poorałam podwórko,przyszła odwilż i miękko się z lekka zrobiło. Z trawy chyba już nie będzie,jak matka to zobaczy....muszę zawczasu kupić nasiona trawy. Gdybym wiedziała jak się uruchamia 4x4 to na pewno skutki byłyby mniejsze,a tak zrobiłam mały pokaz chłopakom z budowy. Pewnie mieli niezły ubaw- terenowe auto i baba za kółkiem. No ale czego się spodziewać jak letnie opony,śnieg i miękkie podłoże z mokra trawą. Jakoś dałam radę wyjechać-starym sposobem(deski pod koła)-no tego chyba panowie się nie spodziewali. Poproszę o wytłumaczenie jak załączyć 4x4(krok po kroku) i czym się różnią low od high.
1. wyjsc z domu lub innego miejsca pobytu
2. podejsc do samochodu
3. .....
99. przekrecic "pokretelko" z pozycji auto na pozycje 4x4 high
100. sprawdzic czy zapalila sie kontrolka na tablicy z kontrolkami - to ten telewizorek za kierownica z dziwnymi zegarkami i lampeczkami
101. teraz dziala naped 4x4 w wersji bez reduktora
...
120. zatrzymac samochod, wlaczyc skrzynie biegow (dzwignia przy kierownicy) na N, przelaczyc "pokretelko" na 4x4 Low i juz
121. teraz dziala naped 4x4 w wersji z reduktorem ( o tym urzadzeniu w innym wykladzie)
uff
i oczywiscie to w ramach rozluznienia na forum