Weź pod uwagę że jak jeździsz po terenie na twardym ubitym gruncie nie po błocie to też sobie czasem przy mocnym skręcaniu strzeli ...strzela na 4x4 low i nie na asfalcie,bo po czarnym nie jeżdżę z włączonym przodem,gdyż przeczytałem na forum że mój pojazd tego nie lubi,
Tak4x4 High .... mocno strzela mam wrażenie ze dosłownie blokuje tak powinno być na twardym brukowanym gruncie
Może też łańcuch przeskakiwać jak jest wyciągnięty - dźwięk podobnyEx do mnie strzela,czasami.Adrian,rozumiem że na twardym gruncie może sobie strzelić,bo gdzieś te naprężenia musi zgubić,ale on potrafi też na luźnym piasku,prawie takim w którym się zakopałem,więc dlatego myślę że coś jest nie tak z przegubami.
Może być łańcuch,ale w takiej sytuacji dźwięk wyraźnie dochodziłby ze środka samochodu,a nie z przodu...Może też łańcuch przeskakiwać jak jest wyciągnięty - dźwięk podobnyEx do mnie strzela,czasami.Adrian,rozumiem że na twardym gruncie może sobie strzelić,bo gdzieś te naprężenia musi zgubić,ale on potrafi też na luźnym piasku,prawie takim w którym się zakopałem,więc dlatego myślę że coś jest nie tak z przegubami.
Jak miałem problemy z łańcuchem to dźwięk dochodził wyraźnie znikądMoże być łańcuch,ale w takiej sytuacji dźwięk wyraźnie dochodziłby ze środka samochodu,a nie z przodu...Może też łańcuch przeskakiwać jak jest wyciągnięty - dźwięk podobnyEx do mnie strzela,czasami.Adrian,rozumiem że na twardym gruncie może sobie strzelić,bo gdzieś te naprężenia musi zgubić,ale on potrafi też na luźnym piasku,prawie takim w którym się zakopałem,więc dlatego myślę że coś jest nie tak z przegubami.
Pozostaje ci obejrzeć przeguby.a u mnie słychać wyraźnie z przodu i to nawet jak samochód stoi,ale tylko jak jest włączone 4x4 low.
NoooPozostaje ci obejrzeć przeguby.a u mnie słychać wyraźnie z przodu i to nawet jak samochód stoi,ale tylko jak jest włączone 4x4 low.