Witam
Muszę wymienić olej w tylnym moście, jest do most o oznaczeniu D4 czyli z limited slip.
Znalazłem CASTROL SYNTRAX LIMITED SLIP 75W140, czy będzie się nadawał. A może coś innego?
Pozdrawiam
Robert
I jeszcze jedno pytanie. Jaki silikon do uszczelnienia pokrywy i czym wyczyścić dyfer. Po tym jaki był stan oleju w przednim dyfrze mogę się spodziewać wszytkiego w środku. Ostatnio wymieniałem z przodu i męczyłem się ze 2 godzimy by wyciągnąć olej. Mało go przypominał, był czarny i o konsystencji miodu.
Ten olej co piszesz do tyłu to jest odpowiedni ja taki u siebie też zalałem. Przedni dyfer zdemontowałem trzyma się na 3 śrubach a półosie na wcisk. Wtedy masz najlepsze dojście do wszystkiego. Mój niebył taki brudny ale umyłem go w środku płynem do mycia silnika takim w spryskiwaczu. A co do silikonu to dałem pomarańczowy on chyba wytrzymuje do 130st.
Olej jak najbardziej odpowiedni bo to syntetyk do mostów z LSD.
Procedura jest prosta zwalasz dekiel wylewa się co am wylać myjesz benzyną ekstrakcyjną czy co tam masz na błysk, sylikon może być czerwony wlewasz mieści się jakieś 2 l z kawałkiem
Exploiler I 93r całe szczęście się wyleczyłem
Jeep Grand Cherokee 5,2
Honda Accord 2,7l wersja USA
Masz problem z EX dzwoń śmiało 505 673 189
We wsi gadają że specjalista od ASB
Pier..... mam już dosyć explorerów nie naprawiam.