Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Karpiu

Przewody i świece - problem POMOCY

2009-05-28, 18:51

Cześć, miałem problem z jazdą na gazie. Wszyscy wszem i obec stwierdzili, że to problem z przewodami. Tak było. Wymieniłem 2 dni temu. Zrobiłem test po wymianie, trasa jakieś 10km - SUPER!!! Inny samochód. Nie cieszyłem się tym długo... Dzisiaj wracając z zakupów mam dziwne objawy - przy skręcie kołami (i tylko wtedy) strasznie szarpie samochodem - tak jak by mu brakowało mocy do skrętu. Tak jakbym przejeżdżał po wertepach. Ogólna porażka. Taki sam objaw miałem ostatnio, gdy mi padły świece... Na obrotomierzu nie zauważam spadku obrotów ale... Sam już nie wiem co się dziaje i jaki to może mieć związek ze świecami/przewodami. Obecnie mam wkręcone Autolite platynowe (zrobione jakieś 10tyś km), przewody Protech. Pomóżcie :? bo jakoś mi siły ostatnio opadają od tego typu zagadek :-/
Pozdrawiam
Karpiu

"Ten co wie, że nie wie - jego pouczcie"

Awatar użytkownika
geos1
Model Explorera: Chevrolet Trailblazer 4.2

Re: Przewody i świece - problem POMOCY

2009-05-28, 19:46

A rozpiąłeś przedni napęd? (w twoim Explo chyba się rozpina napędy przez cofnięcie do tyłu...).
:roll:
geos1
A.P.

Awatar użytkownika
Karpiu

Re: Przewody i świece - problem POMOCY

2009-05-28, 20:06

ja go w ogóle nie zapinam - nie używam... :-D Działać działa, ale faktycznie, podobne wrażenie tylko mocniej telepie :-/
:?: PS obojętnie czy gaz czy benzyna... Wzmaga się po rozgrzaniu silnika... Na zimnym nie odczuwalne. :?: :?: :?:
Pozdrawiam
Karpiu

"Ten co wie, że nie wie - jego pouczcie"

Wróć do „SILNIK I UKŁAD NAPĘDOWY”