Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Klubowicz troll73
Klubowicz
Model Explorera: II OHV

gasnące światła mijania

2015-02-19, 13:43

witam

jak w temacie, od kilku dni przygasają mi światła mijania ( i tylko one ) na jakieś 2-3 sekundy za każdym razem
"obmacałem" kostki i wiązkę przy lampach i niby wszystko łączy, włącznik świateł i zespolony nie wygląda i nie zachowuje się podejrzanie
światła przygasają na prostej drodze bez jakiś nadmiernych drgań ( na moich wertepach nic się nie dzieje )
zastanawia mnie ten sam czas przygasania i to, że częstość się zwiększa :(
nie ma żadnych innych objawów ( obroty, podświetlenia, pozostałe oświetlenie)
ki czort?

Awatar użytkownika
Klubowicz Kamyk.
Klubowicz
Model Explorera: Eddie Bauer 1996 OHV

Re: gasnące światła mijania

2015-02-19, 14:45

Jeśli jest to wersja Eddie to w panelu środkowym masz moduł od świateł mijania, w którym lubią się robić zimne luty. Ja za o mam ciekawszy problem bo mi co jakiś czas wycina tylne światłą stopu. Górne zostaje. Co ciekawe samo się naprawia co jakiś czas i np 2 tyg wszystko w porządku i później 2 dni coś fika hmmm. Muszę przyjrzeć się przewodom masowym. Zerknij też na nie. Może któryś nie łączy.
Ford explorer to jest to co tygryski lubią najbardziej.
Ale buggyego sam z bagienka wytargam :)

Klubowicz karolb863
Klubowicz
Model Explorera: był II OHV,jest SOHC

2015-02-21, 14:05

sprawdź przełącznik świateł,można go rozebrać(ostrożnie) i wyczyścić styki,jak ci przygasną to poruszaj pokrętłem albo włącz i wyłącz światła mijania,jak zareaguje to masz już jakiś trop,dobrze jest założyć przekaźnik świateł mijania,żeby odciążyć przełącznik.
tel. 606414212

Klubowicz troll73
Klubowicz
Model Explorera: II OHV

2015-02-22, 12:01

alo:)

chyba kostki przy reflektorach zaśniedziały, poodpinałem, spryskałem kontaktem i jak na razie problem ustąpił

przyjże się im dokładnie przy wymianie lamp ;)

Wróć do „ELEKTRYKA, OŚWIETLENIE, ZAPŁON”