Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Hubi
Model Explorera: EX I 1994 hotwheels

szkoła cross

2015-05-25, 22:27

poszukuję szkoły motocyklowej cross dla dzieciaków.
Chodzi o jakąś drużynę lub szkółkę dla dzieci, gdzie mogą uczyć się jazdy na motocyklach crossowych. Miejsca gdzie mogą się uczyć pod okiem instruktora i móc ewentualnie w przyszłości startować w zawodach.

Zna ktoś miejsce warte polecenia?
w EXI nie ma rzeczy trudnych - czasem tylko są czasochłonne :chillout: 517015460

Awatar użytkownika
Dawid
Kontakt: Strona WWW

Re: szkoła cross

2015-05-26, 06:01

Mam kolege ktory zna takiego trenera. Zaszwonue dzisiaj do niego i zapytam.
smartpar.pl

Awatar użytkownika
Hubi

2015-05-26, 07:43

dzięki Dawid ;) Tylko jak coś to szukam czegoś w okolicach Warszawy ;)
Na razie znalazłem jedną szkółkę w okolicach miejscowości Stare Babice.
w EXI nie ma rzeczy trudnych - czasem tylko są czasochłonne :chillout: 517015460

Awatar użytkownika
BożenaKrk

2015-05-26, 12:44

Zapytaj na tych stronach. Wielu z nich dzieciaki jeżdża, cos doradzą
https://www.facebook.com/freestylefamilyonboard?fref=ts
https://www.facebook.com/ajskaendurotea ... le_browser

Poszukaj wydarzenia z Mistrzost Świata FMX w Arenie Kraków, był wyścig juniorów (5-9lat :eek: ) Dzieciaki dały czadu! Jest kilka postów rodziców- tez pewnie coś doradzą.

edit:
znalazłam tę stronę. Musisz na niej pogrzebać https://www.facebook.com/ajskaendurotea ... le_browser

Wbrew pozorom o dobrego instruktora bardzo trudno. Jest ich od zatrzęsienia. Niedawno szukałam dla syna, udało się znaleźć naprawdę dobrego. Troche to wiecej kosztowało ale warto.
Dla ciekawości , tak wygladają u niego kurs. Druga lekcja. Te 'akrobacje" mają swoje uzasadnienie. Po za tym jazda na motorach róznego typu łacznie z crossowym. Niestety standardowo wyglada to tak że kurs to minimalne przygotowanie do egzaminu a póxniej wypadków od groma :-?
https://www.facebook.com/video.php?v=15 ... =3&theater

A to dzieciaki na mistrzostwach FMX
Obrazek

i Zuzia, lat 6. Jeździ na crossie od 4 roku zycia. Otwierała mistrzostwa. Jako jedyna dziewczyna scigała się z chłopakami :-)
Obrazek

Rozpisałam się.. ale to moje kolejne hobby ;) Patrzac na moje zainteresowania to chyba w poprzednim wcieleniu byłam facetem i cos mi zostało :-D ...albo będę, i teraz mam przygotowanie merytoryczne :lol:
Ostatnio zmieniony 2015-05-26, 14:55 przez BożenaKrk, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Hubi

2015-05-26, 17:20

dzięki za info, wieczorem się zapoznam ;)

chcę swojemu młodemu zaaplikować jakąś zajawkę zanim będzie za późno i będą tylko telefony, tablety, konsole :-/

Na razie pływa, ćwiczy judo i czasami jeździmy gokartami. Na razie wszystko w formie zabawy, bez ciśnienia ;)

Awatar użytkownika
BożenaKrk

2015-05-26, 20:43

I bardzo fajnie. W przyszyszłości zamiast przechodzic okres buntu,będzie mial co robić ;-)

Teraz w W-wie mieliscie mieć super imprezę. Nitro Circus w którym występują czołowi zawodnicy FMX. Założony przez mistrza świata Travisa Pasternę. Niestety odwołali ale jak by ktos miał ochotę to z blizszych lokalizacji będą jeszcze w Budapeszcie i Wiedniu.
Co rok w Pradze odbywają się Gladiator Games

Awatar użytkownika
Dawid
Kontakt: Strona WWW

2015-05-27, 11:52

Ta szkoła o której myślałem już nie istnieje...
smartpar.pl

Wróć do „KASZTANIENIE”