Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
drakerc

Re: Sprzedam kilka części do Exa II

2015-02-14, 18:16

Zacytuję:
drakerc, przepraszam ale przypominam że regulamin nakazuje wstawić fotki... Masz czas do wieczora. Zwłaszcza zdjęcie maty by się przydało....
Zwłaszcza. Zwłaszcza, to nie znaczy koniecznie - tak było w pierwszym poście. Eh, już sam tego nie rozumiem. Regulamin mówi jedno, ostrzeżenie dostaję po długim czasie za coś, co nie należy do regulaminu, na dodatek przeprosiłem, dodając zdjęcia, bo zwyczajnie zapomniałem (proszę sprawdzić właściwości zdjęć - zrobiłem je w dniu gdy miałem zrobić, a myślałem, że je wrzuciłem...).

Czyli rozumiem, że ja też mogę zrobić tak, że wejdę do kogoś do tematu, napiszę, że jestem zainteresowany zdjęciem elementu X i w ciągu 24 godzin dana osoba musi zrobić zdjęcie danego elementu, bo inaczej dostanie ostrzeżenie? Lekka paranoja, bo niektórzy wystawiają tu całe auta na części i co, w ciągu 24h trzeba każdą pierdółkę w razie czego na życzenie fotografować? A na przykład stan tapicerki też ma ogromny wpływ na jej działanie, tak samo jak stan maty - to można w ten sposób mniej aktywnych użytkowników forum doprowadzić do zbanowania konta, bo X osoba wejdzie w stary wątek, poprosi o zdjęcie czegoś spod maski i już, po 24h ostrzeżenie...?
Przepraszam ponownie, ale pierwszy raz spotykam się z takim czymś, zwłaszcza, że musiałem odszukać matę, a na potwierdzenie i na prośbę moderacji na PW wrzuciłem już zdjęcie filtra w ciągu godziny...

Awatar użytkownika
Hubi
Model Explorera: EX I 1994 hotwheels

2015-02-14, 19:14

Gdyby moderatorzy nie spali, tylko pilnowali porządku, to nie byłoby tej zbędnej wymiany poglądów.
Skora daliście mu 24h czasu na uzupełnienie fotek i tego nie zrobił, to należało wywalić ogłoszenie w kosmos.
Z drugiej strony, skoro nikt przez tyle dni się matą nie zainteresował, to jest to zbędne bicie piany.
Wiele razy były już ogłoszenia gdzie sprzedający wrzucał zdjęcie całego samochodu, z którego wyprzedawał części i nie było afery.
Może czas ograniczyć giełdę sprzedaż tylko dla klubowiczy i po sprawie.

Szkoda nerwów :medit:
w EXI nie ma rzeczy trudnych - czasem tylko są czasochłonne :chillout: 517015460

Awatar użytkownika
decania
Kontakt: Strona WWW

2015-02-14, 20:13

Hubi masz rację. Problem polega na moim (a nawet modem nie jestem) czepialstwie. Chciałem zobaczyć matę (czy to nie dywanik perski) i to wszystko. drakerc, sory.

:roll:
Patryk
723-371-234

Klubowicz El Decaniowa
Klubowicz

2015-02-14, 21:37

a ja nie bede przepraszać i będę się czepiać ....dałam ostrzeżenie, bo miałam ciut ważniejsze sprawy na głowie, bo tak wywaliłabym w kosmos to ogłoszenie i tyle.....uważam dyskusję za zamkniętą
decania, to się nie wtrącaj, bo z tego są problemy

Awatar użytkownika
drakerc

2015-02-14, 22:33

OK, czyli rozumiem, że od teraz jak ktoś mi na forum podpadnie, to mogę bezproblemowo wejść do tematu z ogłoszeniem o sprzedaży, poprosić o zdjęcie X elementu (nawet jakiegoś wymyślnego, coś spod podwozia) i jeśli danej fotki nie dostanę, to pisać do moderacji o to, by przyznała ostrzeżenie? To co, wchodzę w temat o sprzedaży Exa na części, "poproszę zdjęcie kaset rozrządu z tyłu silnika", 24h i użytkownik ma ostrzeżenie?

Ciekawe postępowanie, nie ma co - wybranym użytkownikom (nie-klubowiczom) dajemy ostrzeżenie, natomiast klubowicze sprzedający całe auta na części już nie muszą robić zdjecia każdemu przedmiotowi.

Zwłaszcza nie rozumiem tego wszystkiego. O zdjecie fotki POPROSIŁ użytkownik, nie moderator. Ja natomiast wrzuciłem WYMAGANE zdjęcie dwóch innych elementów (stanowiących 2/3 przedmiotów mojej sprzedaży - inni jak sprzedają całe auta na części to robią zdjecie całemu autku i starczy). Z moderacji dostałem PW od moderatora wit_rys o treści:
"Uzupełnij swoją ofertę przynajmniej jednym zdjęciem.".

Uzupełniłem ofertę natychmiastowo zdjęciem filtra i klocków, co było wymagane w regulaminie. Na dodatek nie było żadnego realnego zainteresowania matą, ponadto przeprosiłem za to, że nie wrzuciłem zdjęć - po prostu zapomniałem że ich nie dodałem na forum, bo i tak o to nikt nie pytał, zdjecia oczywiście zrobilem, można sprawdzić datę strzelenia fotek we właściwościach. A teraz z czapy dostaję od innego moderatora ostrzeżenie nie wiadomo dlaczego, za coś, co nigdzie nie widnieje w regulaminie, na dodatek inny moderator zgodził się że starczy jedno zdjęcie, a ponownie - o zdjęcie maty poprosił zwykły UŻYTKOWNIK, ja PRZEPROSIŁEM i dopiero teraz wrzuciłem, ale NIGDZIE NIE ZŁAMAŁEM JAKIEGOKOLWIEK PUNKTU REGULAMINU!

Ciekawe postępowanie, nie ma co - dawanie ostrzeżenia z czapy za nie złamanie jakiegokolwiek punktu regulaminu, ponadto jedna osoba z moderacji mówi co innego, druga daje ostrzeżenie za coś, za co nie mam prawa dostać ostrzeżenia i tłumaczy to tym, że ma ważniejsze sprawy na głowie...
Ostatnio zmieniony 2015-02-14, 22:35 przez drakerc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Klubowicz boris
Klubowicz

2015-02-15, 08:34

Gdyby moderatorzy nie spali, tylko pilnowali porządku, to nie byłoby tej zbędnej wymiany poglądów.
obserwowałem ten wątek od początku ale skoro Decanie zabrali się za cytowanie regulaminu postanowiłem się nie wtrącać ;-)
wejść do tematu z ogłoszeniem o sprzedaży, poprosić o zdjęcie X elementu (nawet jakiegoś wymyślnego, coś spod podwozia) i jeśli danej fotki nie dostanę, to pisać do moderacji o to, by przyznała ostrzeżenie?
jeśli byś w moim wątku poprosił o zdjęcie obojętnie czego a ja bym odpisał że mam i zażądał byś fotki musiałbym ją wstawić ;) dlatego dobrze że Tobie nie podpadłem

Dla rozładowania emocji klubowicz bez ostrzeżenia to jak żołnierz :-D bez karabinu albo uczeń bez jedynki
Był Ford Explorer Sport Trac 4.0 SOHC
Był Ford Explorer III 4.6 V8 Limited
Ford Explorer II 4.0 V6 OHV 4" Sport edition by Boris

Klubowicz El Decaniowa
Klubowicz

2015-02-15, 09:48

drakerc, nadal masz jakis problem?

boris, nawet jeśli decanie coś cytują to Ty jako moderator dalej też pilnujesz tematu, taka rola moderatora

Awatar użytkownika
Klubowicz Wielka Stopa
Klubowicz

2015-02-15, 09:58

żeby nie kasztanic,ja to jestem klubowiczem czy forumowiczem ? :-P
Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE. wielka stopa

Awatar użytkownika
Hubi

2015-02-15, 10:04

Klubowicze opłacają składki...
w EXI nie ma rzeczy trudnych - czasem tylko są czasochłonne :chillout: 517015460

Awatar użytkownika
Klubowicz Wielka Stopa
Klubowicz

2015-02-15, 10:19

to do kogo ja wyslalem kase :mrgreen: pamiętam ze w adresie był płock ul rynek... :-P może podzielmy to forum na ''swoich'' i przylepów
Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE. wielka stopa

Awatar użytkownika
Hubi

2015-02-15, 10:26

Odpowiedziałem na twoje pytanie, które zadałeś. Jeśli jesteś na liście osób, ktore wpłaciły składkę, to poproś zarządzających o nadanie statusu na forum - wszak do identyfikacji klubowiczy to służy. Nikt chyba nie będzie śledził listy wpłat, żeby wiedzieć czy rozmawia z klubowiczem.

Klubowicz El Decaniowa
Klubowicz

2015-02-15, 10:42

Wielka Stopa, wpłaciłes na moje konto, ale juz to przebalowałam.....

czy Wam ostatnio na głowę coś pospadało, ciągle fochy i pretensje, za robotę się weźcie....wymagać chcecie, ale od siebie cokolwiek dać to nie...

Awatar użytkownika
Klubowicz Wielka Stopa
Klubowicz

2015-02-15, 11:00

El Decaniowa, podaj adres gdzie można balować za 35 zeta sam bym chętnie skorzystal :-P
ciągle fochy i pretensje, za robotę się weźcie
ja akurat robote robie ale do twojej roboty na forum mam zastrzeżenia zamiast zmienić status to wcinacie z decania w sprawy modów
ale od siebie cokolwiek dać to
a czego oczekujesz ? była takowa potrzeba to dalem bez wachania ale wy macie udajecie ze tego nie widzicie. a na koniec zajmij się swoimi obowiązkami z forum a nie czepianiem się po kolei wszystkich i umoralnianiem
:shock: dziekuje za status klubowicza nareszcie będę mógł wziąsc kredyt jak to pisał decania :-P :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2015-02-15, 11:18 przez Wielka Stopa, łącznie zmieniany 1 raz.

Klubowicz El Decaniowa
Klubowicz

2015-02-15, 11:34

Wielka Stopa, czemu ty nie wezmiesz forum w swoje rece? ty robisz? hmmmm....
ja nie mam zadnych obowiązków, mam same prawa nie zauwazyłes?

Awatar użytkownika
Klubowicz Wielka Stopa
Klubowicz

2015-02-15, 11:38

mam same prawa nie zauwazyłes?
eliza chyba czegos ci brakuje :-P '' im słabsza jesteś tym silniejszą udajesz''

Wróć do „KASZTANIENIE”