wit.rys, wybacz, ale "klub" jak to nazywasz to to forum właśnie.
Zarejestrowałem się na forum 2 miesiące od chwili jego powstania. Nie jedno czytałem, nie jedno pisałem i nie jedno pamiętam. Prób formalnego utworzenia "klubu" było kilka, ale każda kończyła się fiaskiem.
Ja mam nieodparte wrażenie, że z jakiegoś niejasnego powodu identyfikujecie funkcję moderatora z osobą odpowiedzialną za zarządzanie "klubem".
Moderator to funkcja porządkowa i nic poza tym. Władza jest tu w jednych rękach - Elizy. Realnie jest to władza nad forum, które nomen omen jest postrzegane jako klub. Sam "klub" tworzą przede wszystkim osoby, które opłacają składki i mają status klubowicza (bez względu na to czy się z kimś spotykają czy nie).
Były już różne próby tworzenia lokalnych grup, które nawet miały własne stronki internetowe, ale żadna zdaje się nie przetrwała.
Jeśli macie ochotę tworzyć jakiś klub wzajemnej adoracji, który miałby być dostępny tylko dla "czytających ze zrozumieniem", to oczywiście możecie to zrobić. Jednak w żadnym wypadku nie będzie to EFK. Nie bez powodu forum jest ogólnie otwarte dla ludzi z zewnątrz.
Dawid