co do skrzyń już kiedyś rozmawialiśmy jak powinny wyglądać naprawy przyjeżdżasz - Forscan dogłębny check wyciągasz listę błędów każesz powymieniać wszystkie niesprawne czujniki pousuwać wszystkie usterki z klimą włącznie przepalające się bezpieczniki wszystkie usterki w GEM PCM i ABS i przyjechać jeszcze raz z zaliczką w zębach na wszystkie elektrozawory ok 1500, nową płytę sterującą 1200, regeneracja bańki 800 i pakiet uszczelnień 350 II ka -750 IIIka i oba jednokierunki ok 800zł oraz pakiet tarczek i przekładek około 1000 oraz 3 taśmy 2x120 i 1x 250 olej i filtr ok 500zł do tego klauzula na zleceniu że kwota użytych części może wzrosnąć do 50% w przypadku wykrycia innych uszkodzeń po otwarciu ASB potem klient wraca do domku i czeka na telefon z informacją o spłynięciu wszystkich zamówionych części 2-5 tygodni po czym przyjeżdża na remont 8RH na demontaż 8RH na ASB i 4rh na montaż potem kalibracja oblatanie i po 4 dniach w serwisie klient odbiera auto.
na oko mamy już 6640 II gen lub 7040 III gen jeśli nic nie wyjdzie . . . do tego liczymy 1500 za robotę 50 zł za odczyt błędów przed i 50 odczyt błędów co nam daje 8540 zł za skrzynie Zapraszam Kawka na miejscu fakturka VAT na robociznę + 22% i daję roczną gwarancję bez limitu kilometrów ktoś chętny ? Jeszcze zatrudnię długonogą hostessę 75-D żęby w poczekalni podawała zimne drinki i wachlowała palmową gałązką śpiewając kum-ba-ja
Niestety sprawa wygląda zupełnie odwrotnie w 95% auto przyjeżdża ze skrzynią zajechaną w trupa w takim stanie że nie ma nawet mowy o jakiejś weryfikacji pod czas jazdy bo zarzynał do końca a na grand finale wymienił olej na świeży w nadziei że sie polepszy...
...to co napisałeś na początku mi się podoba

...tak bym to robił

. Nie rozumiem ludzi którzy kupią autko takie jak Ex za ok 5-10 tys i liczą naprawy proporcjonalnie do wartości auta

, ok auto warte 10 tys, skrzynia to powiedzmy ok 15 % auta...no więc naprawa max 1.5 - 2 tys zł

. Brak wyobrażni niestety. Boris...czy nie możesz na przyszłość mówić tak: ....ASB do remontu, żeby było cacy powinno to kosztować ok7-8tys i za taką naprawę daję gwarancję. Drutowanie mogę SPRÓBOWAĆ zrobić za 2 tys...czy się pojeżdzi po takiej naprawie długo lub wogulę...NIE WIEM! Klient jak wybiera wersję drutowania niech podpiszę oświadczenie u Ciebie i po sprawie

. Wszystko jasne i klarowne.
Nie rozumiem ludzi którzy tak to robią...po co trzymać taki samochód i go rzeżbić. Kurczę...chyba mnie poje...ło. Padł mi hydropopychacz i uszkodził mi wałek a ja głupi zerwałem głowice do zrobienia, wymieniam wszystkie zawory, popychacze, prowadnice, uszczelnienia, rozrząd, wałek, pompę oleju i wody, świece, rolki, wszystkie uszczelki

. Cholera nawet kolektory już przefrezowałem

....ehhhhh. Ale to JA
Z innej beczki...co do kolegi Jankesa

...złożyłem zapytanie na graty pewnie za ok 1 tys dol i kolega mnie olał, nawet nie odpisał

...spoko

. Mój znajomy ogarnął mi temat i graty miałem w 8 dni u siebie w domu, wszystko przyszło Polamerem jako części używane do kosiarki bez cła, vatu itd itd.