Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
leszek_g
Model Explorera: EDGE

Windows 10 problem z pobraniem

2016-01-24, 13:51

Jest tu dobry komputerowiec? Mam taki kłopot, windows 10 nie chce się zassać, mam cały czas okienko kręcącym się kółkiem pobierania i nic więcej-tak od kilku dni. Aktualizacje obecnego windows 7 mam najnowsze na świecie. Co może być nie tak?
Załączniki
brak windows 10.jpg
brak windows 10.jpg (38.35 KiB) Przejrzano 2165 razy
V4 na lato: VFR 750F
V6 na cały rok :)

Klubowicz troll73
Klubowicz
Model Explorera: II OHV

Re: Windows 10 problem z pobraniem

2016-01-24, 23:59

alo :)

są dwie możliwości
po pierwsze ktoś działa na takim samym kluczu win7 jak ty i już pociągnął szpiega więc tobie nie ściąga ( mało realne wyskoczył by komunikat o zmianie klucza )
druga opcja to aktualizacje i tu dokładnie nie pamiętam albo jakaś aktualizacja się źle instalowała albo jakąś trzeba doinstalować ręcznie
podobnie miałem z win8, pominięta aktualizacja net. spowodowała zawieszenie procesu aktualizacji do win10 i dopiero odinstalowanie poprawki i zainstalowanie kolejnych wersji "odwiesiło" win10
było na stronach microsoftu narzędzie do sprawdzania poprawności systemu przed aktualizacją ( nie do końca sprawne jak zwykle )
inna możliwość to ściągnięcie systemu ręcznie ze strony microsoftu i odpalenie instalatora

pozostaje kwestia kompatybilności systemu ze starymi skryptami stosowanymi przez producentów sprzętu, nie zadziałają stare skrypty IE i Jawy są problemy z portami COM i LPT i softem działającym w środowisku winxp ( pomimo trybu zgodności ) o aplikacjach 16 bit możesz zapomnieć ( bawiłem się emulatorem środowiska i aplikacja startuje ale obsługa portów leży i kwiczy )

podsumowując jak potrzebujesz do pracy zostań przy win7 jak dla bajeru, poczty, www i dokumentów brnij w szpiega ;)
692754476

Wróć do „KASZTANIENIE”