przepraszam,rzeczywiście jest od II,zasugerowałem się opisem z prawej strony.
gdzie masz luz,na dole czy na górze kolumny,czyli przy przekładni kierowniczej czy w okolicach serwa hamulcowego,bo jeżeli na dole,to chodzi o element z mojego obrazka,jeżeli na górze to z twojego (ale nie ten który zaznaczyłeś)-wkleiłeś obrazek z górną częścią kolumny czyli tą która prawie w całości znajduje się w kabinie,tylko jej mała część wychodzi do komory silnika.
teraz przeczytałem twój ostatni post,
tak,ten element o którym piszesz to jest to o czym myślałem,jest na nim gumowa osłona,na stronie fordparts.com jest niestety rozróżnienie pomiędzy 4,0 a 5,0.
spróbuj napisać do Kamyka,on miał budę od v8 na części,niestety jakiś czas temu,albo jak masz czas to spróbuj wyciągnąć twój przegub i porównamy z tym od v6.
przy przekładni masz jedną śrubkę (przez odpowiednie kręcenie kierownicą ustawisz ją tak aby była jako tako dostępna od dołu lub z góry),drugą śrubkę masz mniej więcej na wysokości pompy hamulcowej-jak ją odkręcisz to kolumnę musisz "złożyć" czyli wdusić górną jej część w dolną -czsami trzeba jej pomóc odpowiednim narzędziem,czyli np delikatnie potraktować młotkiem.
przed wduszeniem kolumny wyciągnij kluczyk i zablokuj kierownicę,bo później będziesz miał zerwaną taśmę srs i krzywą kierę

tel. 606414212