a więc: jedynka hamerykańska ma przednie relfektory symetryczne, europejska asymetryczne oraz wymienny reflektor (jak Jeep szeroki) i postojówkę w reflektorze. Hamerykańska ma tylne lampy całe czerwone ze światłem cofania w lampie zespolonej, europejska ma w lampie zespolonej kierunkowskaz w tym miejscu a lampę cofania w zderzaku tylnym... hamerykańska jedynka nie ma tylnego światła przeciwmgłowego, europejska ma... hamerykańska nie ma także regulacji wysokości światła reflektorów. Hamerykańska (nie każda bo wersja Limited oraz wersje XLT z pakietem do holowania) nie ma też dodatkowej chłodnicy skrzyni automatycznej.
Hamerykańska nie ma też WYBITEGO NUMERU VIN NA RAMIE... więc nie ma sensu szukać a panowie diagności powinni już dawno o ytym wiedzieć... ja ze swoją jedynką nie miałem problemów bo jakoś spotykani diagności albo brali 50zł z dowodu albo wiezieli co robią.
Europejskie wersje były jedynie dostępne z przełożeniem 3.73 LSD... hamerykańskie miały jeszcze 3.08, 3.27, 3.55 oraz 4.10.
W Europie występowała jedna wersja, w Stanach kilka - XL, XLT oraz specjalne Limited oraz Eddie Bauer a także jakże popularna i piękna wersja SPORT czyli trzydrzwiówka.
Nie myślę też aby w Europie była dostępna skrzynia manualna...
poza tym nie ma różnic... tak samo jeźdżą.
są jakieś pytania?