Witam Kolegów... mam pytanko: czy w Explo 96" XLT Eddie Bauer klimatyzacja powinna pracować cały czas? Zuważyłem, że pracuje nawet wtedy gdy nie jest na A/C tylko na zwykłym nawiewie a pokrętło na zimnym powietrzu. Zepsuta?
Pozdr
klima nie działa tylko w kilku położeniach
nawiew tylko na nogi
nawiew tylko na kratki
i w pozycji OFF
w pozostałych pozycjach klima działa
w pozycji AC MAX nie masz kontroli nad temperaturą, zostaje odcięty dopływ wody do nagrzewnicy
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie
SHREK '09 4.0 V6 OHV
Stworzyłem POTWORA
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo więc jest SHREK
tak jak kolega fotomysz napisał, kompresor będzie się włączał za każdym razem jak ustawisz pokrętło na nawiew na szyby lub szyby+nogi no i oczywiście przy włączeniu A/C. Po prostu robi to by odparować wilgotne powietrze - po to żeby szyb ci nie parowało...
Postanowiłem się tutaj podpiąć. Byłem dziś w serwisie klimy bo cały czas z kratek leciało gorące powietrze (na czerownym, niebieskim, AC on, AC off). Mądrzy ludzie nie pomogli, odłączyli nagrzewnicę od układu i teraz mam klimę, ale na zimę będę musiał podjechać, żeby znów było ogrzewanie. Panowie stwierdzili, że mogło coś być majstrowane, i że jakby brakuje elektrozaworów. Jest w klimie coś takiego??
U mnie było podobnie,pomimo sprawnej klimy z kratek leciało dość ciepłe powietrza,okazało się,że nie domknięta była kratka nawiewu ciepłego powietrza,po wyjęciu schowka-1 ruch palem i chłodzi jak należy.
sprężarka mi sie nie włącza i mam przypuszczenie na kabel ten co dochodzi do niej bo jak nim poruszalem to na sekunde wlaczyla sie, a pytanie gdzie ten kabel idzie do czego ?
Ostatnio zmieniony 2012-01-21, 16:49 przez cooki531, łącznie zmieniany 1 raz.