Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
zgwaw

Re: wiszace obroty na 2000 i nie dziala kickdown

2007-12-24, 13:40

Z tym drugim napinaczem to chyba może być problem.
Co do popychaczy zaworowych, pewnie masz rację.
Te warczenie może na to wyglądać.
Nie mam jednak pewności do końca, bo co warsztat to inna opinia.
Niedawno w jednym z warsztatów zaopiniowali, ze całe auto jest w zasadzie do naprawy (do wyrzucenia- najlepiej).
Zaczęli od przekładni kierowniczej, że niby to potrzebna wymiana, a jeździć to w ogóle nie można. Okazało się, że krzyżaki w układzie kierowniczym są zatarte. Całość naprawy to 300 zł. Jak to się ma do wymiany całej maglownicy wycenionej na ok. 3000 zł.?
Pozostało mi sprawdzić co jest z luzem łańcuchów rozrządu? Ponoć mają 1,5 cm luzu (ale ich nie słychać).
Dodatkowo jakiś drobny wyciek ze skrzyni, wg. oceny warsztatu puściły jakieś uszczelnienia gdyż ktoś ponoć wlał jakiś zły olej i w takiej sytuacji trzeba rozebrać skrzynię i wymienić co trzeba. Skrzynia wg. mnie pracuje dobrze.

Nie wiem co z tym zrobić, bo autko jest fajne, wyrzucić szkoda bo i nie ma gdzie, zjechać do Wisły? - to samemu można się utopić, zezłomować - to trzeba jeszcze dopłacić. Więc lepiej jeździć i patrzeć co się dalej będzie działo.

Czyż nie tak?

chevidan

2007-12-24, 14:08

no to ci naściemniali,heh.wyciek ze skrzyni to nie jest duży problem,obojętnie z kąd by nie ciekło.ciekawi mnie też,jak oni sprawdzili luz łańcuchów?może mają jakiś tajemny sposób.napewno nie jeden z forum chciał by wiadzieć w jakim stanie ma łańcuchy(ile luzu)może by powiedzieli jak to zrobili?poza tym śmigaj autem i się nie przejmuj,a co 50 tyś km pokaż się u tych mechaników i spal laczki na ich placu. :-)

Awatar użytkownika
fotomysz
Kontakt: Strona WWW

2007-12-24, 15:51

no fajnie :)
ja też chcę znać ten sposób na zmierzenie luzu na łańcuchach :)
kurcze a ja wyciągałem cały motor :( żeby wymienić rozrząd
ale ciekawe czy też może są w stanie wymienić rozrząd przez korek wlewu oleju ? :evil: :evil: :evil: :evil:
bo podejrzewam ,że w ten sposób próbowali sprawdzić luzy :) :-P
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie :P
SHREK '09 4.0 V6 OHV :D
Stworzyłem POTWORA ;P
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo :P więc jest SHREK

zgwaw

2007-12-24, 18:11

Hm, jeden z lepszych mechaników silnikowych, ten co to remont wykonywał przez rurę wydechową okazał się wcześniej być ginekologiem.
Nic straconego, wszystko możliwe!!??

Wróć do „WARSZTAT”