Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Billy

problemy z nawiewami w kabinie

2011-06-10, 20:36

Cześć Jeżdżę explozją V6 II 4,0 od roku i jest super ale mam problem Podczas jazdy po wdepnięciu gazu ustawiony nawiew na kratki kabinowe przechodzi samoistnie na nawiew szyby, a po odpuszczeniu gazu wszystko wraca do stanu wyjścia Dzieje się to tylko podczas jazdy, przy gazowaniu na biegu neutralnym na stojaka nic takiego sie nie dzieje Co to może być? [/list]
Billy

Awatar użytkownika
Marpy

Re: problemy z nawiewami w kabinie

2011-06-14, 09:13

Nawiewy w Explozji sterowane są pneumatycznie. Najprawdopodobniej "zanika" Ci gdzieś ciśnienie sterujące klapami. Przy braku ciśnienia standardowo klapy ustawiają się "na szybę".

Proponuję przestudiować ten temat.

http://www.explorerfanklub.org.pl/forum ... php?t=6617

Ja ze swoimi nawiewami "walczyłem" miesiąc.

Powodzenia.
Pozdrawiam
Marcin

Awatar użytkownika
Billy

Re: problemy z nawiewami w kabinie

2011-06-14, 19:31

Dzięki za odpowiedź Marcinie Sprawdziłem podłącznie węży i elektrykę , tutaj jest wszystko OK . Rzeczywiście jmoże to być spowodowane spadkiem ciśnienia powietrza tylko gdzie szukać przyczyny ? Czy to może być servo ? A może kolektor powietrza. Czy ktoś może coś podpowiedzieć . Dziwi mnie że to dzieje się tylko podcza jazdy ? A może ktoś mi poleci jakiś dobry warsztat samochodów amerykańskich na Górnym Śląsku w którym znają się na Explo Z góry dziekuję
Billy

Wróć do „WARSZTAT”