Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Beherit

Re: Explorer LIMITED GAZ...Fugasówka k. Zawiercia Co myślicie??

2011-06-16, 16:18

Włąściciel EXA potwierdził możliwość obejrzenia auta w sobotę, będę parę km od niego to rzucę okiem i zrobię jazdę probną

dam znac na forum....a ten VIN juz sprawdzony ?

pozdrawiam
Tom
No, vin będzie wieczorkiem obiecał wysłać.
Wstępnie co się dowiedziałem to że auto jest bezwypadkowe, zero rudej i zarysowań. Ładnie się prezentuje. Gdzie nie gdzie jak to w używanych można coś wychwycić, delikatna w gniotka gdzieś na masce (pewnie mało widoczna - może grad?). Ogólnie technicznie jest ok, skrzynia chodzi ładnie, napędy wszystko OK, oleje jakieś wymiane ale w skrzyni raczej nie (dla spokojnego snu jak powiedział można sobie wymienić ale biorąc realny przebieg auta - udokumentowany, to jeszcze można spokojnie jeździć). Mówi, że jak przejadę te 250km to się nie zawiodę. Poczekam na vin jeszcze ale myślę że raczej facet jest konkretny i nic nie ukrywa. W PL miał zakładaną sekwencję chyba w 2007r. Tyle co wiem na razie. Jeżeli Tom będziesz przejazdem w sobotę to zerknij co i jak, ja niestety nie mam możliwości w weekend tam pojechać, na upartego może bym dojechał na późny wieczór w sobotę ale to też jeszcze pod znakiem zapytania - taka praca.
Pzdr

tommator

2011-06-16, 20:05

no nie zachwalaj, nie zachwalaj :grin: bo pojadę, zobaczę i kupię 8)

Beherit

2011-06-16, 20:22

Tego się obawiam ;-) chyba jednak załatwię sobie wolne i pojadę przed Tobą bo widzę że też ciągle szukasz hehehe

kasper3211 syn

2011-06-16, 20:33

każdy tylko szuka i szuka a ja nawet prawka nie mam :( :cry:

Beherit

2011-06-16, 20:44

kasper3211 syn, hehe na Ciebie też przyjdzie czas ;-) nie łam się

kasper3211 syn

2011-06-16, 22:06

kasper3211 syn, hehe na Ciebie też przyjdzie czas ;-) nie łam się
wiem wiem na wszystko przyjdzie czas ;-) :-> na początek może kupie sobie jakąś frotke :x

Beherit

2011-06-17, 16:42

Dobra mam VIN w końcu. Ma ktoś wolne strzały gdzieś żeby sprawdzić bo nie wiem czy mam wykupić konto specjalnie na jedno sprawdzenie. I gdzie najlepiej to sprawdzić?

tommator

2011-06-17, 16:50

1. wklep w google
2. na allegro za 20pln pełen opis

tommator

2011-06-17, 16:51

Beherit

to ma w końcuoglądać czy sam podjedziesz ?

Awatar użytkownika
lysywujta
Model Explorera: Dodge Ram'08 5,7 HEMI

2011-06-17, 16:56

Qrcze kombinujecie.Wrzuc VIN na bezwypadkowe.pl i chłopaki Ci powiedza co w EXie piszczy.
Manuale do EX i inne http://www.5fantastic.pl . Nick lysywujta

Beherit

2011-06-17, 17:41

Beherit

to ma w końcuoglądać czy sam podjedziesz ?
Spoko dalej aktualne pojedź i zobacz bo ja dopiero w poniedziałek mogę wolne sobie załatwić. A później wszystko możesz napisać co i jak

Beherit

2011-06-17, 17:59

VIN: 1FMDU73E61UB48617
SERIA: EXPLORER XLT 4X4 4-DOOR - że limited też powinno być wspomniane chyba?

tommator

2011-06-19, 22:05

byłem widziałem
Auto stoi w hali i nie udało sie go zobaczyć w świetle dziennym (padało) a właściciel nie miał zbyt wiele czasu więc nie było jazdy - stąd oględziny raczej pobieżne.

z zewnątrz prezentuje się OK, jest BARDZO przygotowany do sprzedaży ( z resztą właściciel zajmuje się sprzedazą aut - w hali stało ich więcej). Lakier w bardzo dobrym stanie i jezeli jest pomalowany ...to b.dobrze. Wszystkie elementy całe i nie pouszkadzane. Jednakże właściciel tak bardzo zarzekał się że auto jest OK, ze zaczałem przyglądać się dokładeniej w zakątki karoserii i mam nieodparte wrażenie, ze było jednak malowane. (widać dziwne zacieki jakby po malowaniu w narożnikach otworów drzwiowych i na spodniej stronie drzwi) ponadto na masce znalazłem pękniecie lakieru a z pod spodu wychodziło białe.....szpachla ?. W środku wyczyszczony ale widać zużycie skórzanej tapicerki oraz elementów siedzeń(Ja mam skórzaną tapicerkę i 13letnie auto....a o niebo lepszy stan !) i ten zapach....zamaskowany nieco działaniami odświerzającymi ale mnie przypominał zapach starego 20 letniego samochodu...a może mam omamy węchowe ? Elementy deski rozdzielczej całe i bez oznak specjalnego zużycia...Wersja LIMITED to napewno jest (elektrycznych bajerów co nie miara+ boczne AirBagi) Pan twierdzi, ze to robione na europę stąd przebieg i skalowanie w km. Bagażnik w dobrym stanie bez uszkodzeń. Drzwi przy otwieraniu lekko opadają...ale może to naturalne zużycie.
Co do pochodzenia samochodu, pan twierdzi, że odzyskał auto za spłątę czyiś długów ale auto ma kratę i rejestracje WX = chyba było zarejestrowane na firmę w leasingu lub kredycie=odzyskane pewnie na licytacji. Właściciel ma podobno wszelkie papiery więc warto sprawdzić jak było.
Przebieg ponad 270tys, auto pali od pierwszego przekręcenia kluczyka i cylindry idą równo.

Auto wygląda w sumie nieźle jak na przebieg i wiek ale dokładnie bym sprawdził historię i blachy !!

UWAGA Bardzo zafrapowało mnie, że auto zostało przez właściciel akomisu ZAKONSERWOWANE od spodu...co widać...ale pierwszy raz widzę, aby tak cackać się z autem do sprzedaży chyba że .....

to tyle pozdrawiam
Tom

Beherit

2011-06-20, 08:43

Dzięki TOM masz u mnie pifko. Twoja opinia dała mi dużo do myślenia. Dziwne jeszcze jest to że nie dał ci się przejechać i sprawdzić wszystkiego. Pewnie podczas jazdy byś coś jeszcze znalazł. Ja chyba go sobie odpuszczę ale jeszcze mnie coś tak korci żeby raport zamówić i zobaczyć to tam piszą, z czystej ciekawości ;-)
Auto widać bardzo dobrze jak piszesz jest przygotowane do sprzedaży, z tym zakonserwowaniem też ciekawa sprawa. Przydałoby się poznać historię auta a tym bardziej co się działo z nim w Polsce...

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2011-06-20, 20:18

Pewnie ruda go wp...lała na całego od spodu, więc przed sprzedaża sie psiknęło i je git. To nic że odleci wszystko z blachą za miesiąc. Wtedy to już problem nowego właściciela :mrgreen:
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

Wróć do „SAMOCHODY Z OGŁOSZEŃ”