Kolega Niuftia,który był tu kiedyś na forum (na szczęście jeździ LR-em

) zaproponował coś takiego na forum LR.
Idea jest taka by jako impreza towarzysząca festiwalowi KołoBluesa
http://www.festiwalwolnychludzi.pl/ odbył się także spocik off-roadowy. Sam festiwal zaplanowano na 6-7 lipca br. (piątek-sobota). O ile będą zainteresowani, mogę zorganicować atrakcje również w niedzielę.
W ciągu owych trzech dni będzie można załapać się na:
1. zwiedzanie kopalni soli w Kłodawie. Wieliczka to nie jest ale też warta odwiedzenia. Niestety kopalnię można oglądać od środka jedynie w dni robocze więc ostatnia grupa zjeżdża na dół w piątek o 14.00;
2. spływ kajakowy Wartą z Uniejowa do Koła (ok. 30 km) albo i dalej. Spragnieni kąpieli mogą także odwiedzić geotermalny kompleks w Uniejowie;
3. objazd trasy opisanej w numerze 3/2010 "Auto świat 4x4" nieco zmodyfikowanej m.in. o wizytę na zwałowisku odkrywki i nieczynnej żwirowni, gdzie będzie można pofolgować off-roadowej pasji;
4. zwiedzanie kolskich zabytków i/lub bunkrów z czasów II wś oraz wrześniowych tzw. Przedmościa Kolskiego;
5. obrączkowanie bocianów białych;
6. paradę ulicami Koła (o ile będą chętni);
Kolejność atrakcji będzie ustalana przez głosowanie uczestników.
Wstęp na imprezy festiwlowe jest bezpłatny. Nocleg dla twardzieli przy scenie na wydzielonym placu w namiotach. Żądni luksusu mogą skorzystać ze skąpej oferty noclegowej ale trzeba rezerwować znacznie wcześniej bo chętnych zazwyczaj jest dużo. Ewentualnie mogę rozejrzeć się po okolicy za jakąś agroturystyką.
Zgłoszenia potrzebne są li tylko w celu orientacyjnym dla przyszłej rezerwacji biletów do kopalni i kajaków.
Zapytałem,czy mogę wkleić tutaj więc wklejam.
Myślicie,że da się coś z tego wydumać? Mam dzwonić do Marcina?