Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Adrian
Model Explorera: Ex 2002 4.6 V8; 2012 Camaro 45th 6.2

Re: Wycieczka z uszkodzonym uszczelniaczem skrzyni.

2011-07-10, 12:19

Jakbym chciał wprost napisać kogo mam na myśli, to bym to zrobił. Ci, których to dotyczy świetnie sobie zdają sprawę czy pisałem o nich.
Nie chodzi o to żeby wiedzieli ci którzy wiedzą bo i tak wiedzą:). Takie bezosobowe pisanie kończy się później smutno tak jak ten przypadek, gdyby osoby pokrzywdzone napisały wcześniej to co wiedzą o Chewidanie to może ta sytuacja by nie miała miejsca.
Był Ex2 97', Ex2 95' i ex2 99'. Jest ex 3 02'

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2011-07-10, 12:41

Jak wszyscy wiecie, ja tez mam Exa kupionego od Chevidana. Mnie na szczęście omineły podobne przygody. Nie wiem czy miałem więcej szczęścia, czy co, ale ja złego słowa o nim powiedzieć nie mogę.
Nie zmienia to faktu, że jak czytam to co pisze baq to włos się jeży na głowie, a już ten patent z brakiem uszczelek to mistrzostwo świata... :shock:
Ostatnio zmieniony 2011-07-10, 12:42 przez RAFBOR, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

Awatar użytkownika
mastan

2011-07-10, 19:14

Jak wszyscy wiecie, ja tez mam Exa kupionego od Chevidana. Mnie na szczęście omineły podobne przygody.
Tak ,tylko tego robił dla siebie .
Samochód będzie ci służyć do końca życia,jak będziesz nim bardzo szybko jeździł.

Awatar użytkownika
QDLATY

2011-07-10, 19:40

...
Ostatnio zmieniony 2011-07-11, 16:51 przez QDLATY, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2011-07-10, 20:06

Jak wszyscy wiecie, ja tez mam Exa kupionego od Chevidana. Mnie na szczęście omineły podobne przygody.
Tak ,tylko tego robił dla siebie .
Tak, to fakt.
Pozdrawiam
Rafal

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2011-07-10, 20:13

QDLATY, rozumiem wasze wzburzenie i nie dziwię że was krew zalewa, bo z tego co się zorientowałem baq chciał załatwić sprawę tak jak sie należy i słusznie oczekiwał podobnego podejścia z drugiej strony.

Trzymajmy jednak poziom naszego forum na dotychczasowym wysokim poziomie merytoryczny. Bluzgi tu dużo nie pomogą. Post niech zostanie jako swego rodzaju udokumentowanie, ale mam prośbę o następne posty z mniejszą dozą energetyki :mrgreen:
Pozdrawiam
Rafal

Awatar użytkownika
QDLATY

2011-07-10, 20:23

przepraszam za najście ale inaczej do typa nie trafia

jak nie ma zamiaru przyjechać tym exem to:
asb dalej jest uszkodzona
boi się wybrać kilkaset km w trasę
zastanawia się co będzie w wyniku spotkania.. itp.

a można było normalnie jak człowiek chce :-P
Ostatnio zmieniony 2011-07-10, 20:26 przez QDLATY, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2011-07-10, 20:28

Hmmm, powiem ci że dziwna sprawa. Sam nie wiem co o tym myśleć. Ja na jego miejscu oddałbym pół kasy i powiedział np że się poddaje i już.
No cóż kolejne ostrzeżenie dla potomnych. Szkoda tylko że ktos przez to topi pieniądze... :-/
Pozdrawiam
Rafal

Awatar użytkownika
pawelp

2011-07-10, 20:32

Rafbor dobrze prawi, już i tak prawie każde forum w necie to bluzgi itp, z dr. strony, jeżeli koleś naprawdę tak się zachowuje jak pisze baq - to brak słów, dla mnie jest to nie do pomyślenia, żeby normalny człowiek się tak zachowywał i tylko siłowe rozwiązania widzę w takich przypadkach [nienawidzę cwaniaków] :-/

Awatar użytkownika
QDLATY

2011-07-10, 20:49

jeżeli ten ktoś naprawił tę skrzynię jak należy i może dojechać pod wskazany adres to uleczy swe rany jakimi są jego winy... i tyle w tym zawiłym temacie :-|

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator
Model Explorera: SOHC 99, OHV Sport 92
Kontakt: Strona WWW Facebook

2011-07-10, 21:33

rafbor1973, zdaje się że Twoje auto po kupnie nie dojechało na zlot bo wylała skrzynia... pamiętam jak śmigałeś focusem zamiast exem, więc też nie było tak kolorowo...
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2011-07-10, 21:37

Fakt..... był taki przypadek, ale wtedy podobno był uszkodzony uszczelniacz, a i naprawa była błyskawiczna. Chociaż można by to w sumie podciągnąć pod przypadki "dziwne"
No nic, ja chociazby z racji odległości nie bywam już w Bydgoszczy na naprawach, więc mam wszystko OK :mrgreen:
Pozdrawiam
Rafal

Awatar użytkownika
bondek
Model Explorera: Ex'98 4,0 U2

Temat: Chevidan

2011-07-11, 00:33

Mam wrażenie, że wielu by się chciało wypowiedzieć, a milczy..
Zamiast koła zapasowego.. KOŁO BLUESA :)

chevidan

2011-07-11, 00:38

nie chce mi się,ale dobra.

nie będę odpierał wszystkich idiotycznych zarzutów bo szkoda mi na to czasu,ale na kilka mogę.

po pierwsze:czy ktoś z Was miał by problem z dostarczeniem auta na darmową naprawę skrzyni biegów?

Baq przy kupnie auta dostał taką informację ustną"jak się coś ze skrzynią będzie działo to możesz przyjechać i Ci ją gratis naprawię"

czy ktoś czegoś nie zrozumiał?

na jego szczęście zapomniałem dodać że skrzynię naprawię gratis ale za części płaci On.

taką umowę miałem np z Rafborem jednak w jego aucie był drobiazg i nie poniósł kosztów.pomogłem mu za to gdy już "gwarancja" się skończyła a skrzynka się posypała.

Baq dzwoni czy tam pisze po pół roku że skrzynia cieknie i coś tam nie halo.moja odpowiedź -"zapraszam kiedy Ci pasuje"i od tego momentu zaczynają się problemy.

przyjedź do mnie ją naprawić,zapłać za lawetę,itp.miało się na tym skończyć ale pech chciał że w pośpiechu bo Baq stał mi za plecami i czekał aż skończę naprawę dałem ciała i nie zaklepałem uszczelniacza w dzwonie.

po kilkunastu kilometrach uszczelniacz wyskoczył.pojechałem oceniłem co się stało zaholowałem auto z powrotem do siebie i zmieniłem uszczelniacz(również zaklepałem)

głupio mi się zrobiło że nie dojechałeś do domu.wtedy powiedziałem o kilka słów za dużo-aby Baq w końcu mógł śmigać swoim ex pomyślałem i powiedziałem "najchętniej sam bym to auto odprowadził do Ciebie"co niestety zostało zrozumiane że tak będzie.chodziło mi żeby auto sprawdzić w trasie.

z tąd teraz kolejny problem ,aby auto zostało dostarczone do wawy.

nie mam na to naprawdę czasu i w tej chwili nawet chęci.telefony Baq o północy i treść sms-ów których tu nie przytoczę bo moderator wywali zaraz ten post zniechęciły mnie do rozmów z tym Panem.

taka to nagroda spotkała mnie za życzliwość.

mimo wszystko dzisiaj zaproponowałem Baq że podwiozę mu auto 3/4 drogi bo akurat jutro tam jadę więc przy okazji jak najbardziej mogę to zrobić.nie dostałem na razie odpowiedzi.

w zasadzie to wszystko i nie wiem po co to pisałem bo mam to w głębokim poważaniu jak i za co mnie tu obsmarujecie.

pozdrowionka.

baq

2011-07-11, 08:05

helołłłłłł
A Ty nie w Niemczech? Przecież miałeś jechac w sobotę na 3-tyg.

Tak na marginesie- to naprawde jest taki wielki ajwaj przyjechac Exem pod Wawe?No chyba że się boisz?
mimo wszystko dzisiaj zaproponowałem Baq że podwiozę mu auto 3/4 drogi bo akurat jutro tam jadę więc przy okazji jak najbardziej mogę to zrobić.nie dostałem na razie odpowiedzi
HA Płock 3/4 drogi BDG-WAWA, napisałem ci że pracuje, w przeciwieństwie do ciebie, nie pędzę własnego interesu, tylko pracuję u kogoś, a propozycja odstawienia Ex-a na parking strzeżony w Płocku mi nie odpowiada (nie mam kasy na takie pomysły)
"najchętniej sam bym to auto odprowadził do Ciebie"co niestety zostało zrozumiane że tak będzie.chodziło mi żeby auto sprawdzić w trasie.

KRĘTACZ
.....a może zrealizuj swą drugą wypowiedź z tamtego dnia- cyt."albo go spalę" koszta znasz 6000+2000(z rabatem) tylko przed tą operacją opróżnij Exa z rzeczy które są w środku, ( Nawigacja, sprzęt do Landkitingu i kilka innych supli +-3000pln) i będzie pozamiatane w temacie.
Hopsasa do lasa

Wróć do „WARSZTAT”