oj tam się dziwujesz wielce, być może Twoje auto jest w kraju od wielu lat, a pewnie pamiętasz, jaka jeszcze zupełnie nie tak dawno była dostępność części do aut nie-zbudowanych-na-kształt-poloneza i alledrogo też nie było, jak komuś odpadło to co miał zrobić, ratował jak się dałoNo to wstawiam fotkę tego wynalazku o którym pisałem wcześniej....
Po lewej półoś w stanie jaki zastałem, po środku po usunięciu tuleji i po prawej sama tuleja po usunięciu.
No proszę cie.... A lewej strony był normalny.... Chciałbym żeby było tak jak mówiszoj tam się dziwujesz wielce, być może Twoje auto jest w kraju od wielu lat, a pewnie pamiętasz, jaka jeszcze zupełnie nie tak dawno była dostępność części do aut nie-zbudowanych-na-kształt-poloneza i alledrogo też nie było, jak komuś odpadło to co miał zrobić, ratował jak się dałoNo to wstawiam fotkę tego wynalazku o którym pisałem wcześniej....
Po lewej półoś w stanie jaki zastałem, po środku po usunięciu tuleji i po prawej sama tuleja po usunięciu.
sworznie dolne w dwójkach są normalnie wymienialne - ford sprzedaje je w ASO nawet.Z tego co sie orientuje to chyba samego sworznia w dwójce nie da sie wymienić (tzn. pewnie sie da ale sie nie zaleca) bo jest montowany "na ciepło" tak mi doradzali i wymieniałem cały wahacz, nie było to takie drogie więc...
Nie doczytałem tego "drobnego" szczegółu że chodzi o dolnysworznie dolne w dwójkach są normalnie wymienialne - ford sprzedaje je w ASO nawet.
Nie doczytałem tego "drobnego" szczegółu że chodzi o dolnysworznie dolne w dwójkach są normalnie wymienialne - ford sprzedaje je w ASO nawet.
Jeśli mówisz to tej dużej podporze po środku skrzynkiZamawiam poduchę i będę wymieniał. Mam więc pytanie - czy to jest łatwe do zrobienia samemu i jak to zrobić?