2011-09-25, 22:04
No właśnie byłem dzisiaj sam i trochę sugeruję się wskazówkami sprzedającego. A z tego co wiem to skrzynia redukcyjna była naprawiana (ponoć kosztowało to kolosalne pieniądze) więc dlatego myślę i ja że to przedni most. Ale dziwne jest to że "terkotanie" możliwe że źle opisuję ten dźwięk, występuje jednakowo z obciążeniem jak i bez. Podczas jazdy tak do 5km/h (szybciej na przednim moście nie jeździłem, a przejechałem max 500m i tylko po miękkim) jest wyraźnie słyszany dźwięk "tuk, tuk, tuk" w odstepach tak około 1s. Wydaje mi się że gdyby to był łańcuch to dźwięk byłby bardziej nieregularny i raczej powinien występować też na samym tylnym napędzie (możliwe że się mylę)
Co do łańcucha tofaktycznie mogę się mylić, cięgnie tylko przedni wał i nie musi być go słychać przy samym tyle. Właśnie sprawdziłem sobie to na schemacie
Dawid Ten dźwięk bardzo podobny, tylko nie ma znaczenia czy jest obciążenie czy go nie ma, dźwięk jest cały czas jak tylko zacznę jechać.
Ostatnio zmieniony 2011-09-25, 22:12 przez
MirEx68, łącznie zmieniany 2 razy.
tel. 723810754 chcesz się dodzwonić napisz wcześniej SMS-a, w wolnej chwili oddzwonię.