Nie moge znalesc gdzie sie wpiac z alarmem zeby kierunki działały razem z alarmem.
Może ktos podłączal i mnie nakieruje bo wszedzie pod deska ciasno zeby szukac i szlak mnie juz trafia
pewnie i zapraszam do siebie masz 80km do mnieOoooo....a fabryczny też tak się da podpiąć żeby błyskało?
Oooooooooo........... no tak, to myślę, że w styczniu można się nas (bez mojej pilotki się nie ruszampewnie i zapraszam do siebie masz 80km do mnie
zależy jaki alarm to diody nie trzeba naj lepiej jest od przełącznika awaria prosicie bo tam są tylko dwa i wtedy nie trzeba diodyzwykle w kazdym samochodzie w ktorym to robilem podpinalo sie do 2 kabli tam gdzie wajcha na kolumnie kierownicy, kierunki lewe i kierunki prawe
ALE
w explorerze 1 w którym też to robiłem niemiłe zaskoczenie - z wajchy wychodzi 4 kabla, osobno na każdy kerunkowskaz - pl, pp, tl, tp. Kabel w sterowniku CZ do kierunkowskazów był pojedyńczy, musialem go rozdzielić na 4 odnogi, 4 diody i podłączyłem do tych 4 kabelków, kolorów rzecz jasna po ponad roku nie pamiętam, korzystałem z próbnika i schematu z haynesa
nie to niestety nie to ale blisko zapraszam serdecznie do siebie iz pilotką i z dziećmiOooooooooo........... no tak, to myślę, że w styczniu można się nas (bez mojej pilotki się nie ruszampewnie i zapraszam do siebie masz 80km do mnie) spodziewać na warsztatowo-zapoznawczo-towarzyskiej wizycie
Czy to tu z tymi boiskami do rugby?