podjade jeszcze w niedziele na podnośnik i zobacze jeszcze raz jak to wygląda i napisze bo moze ja przesadzam i będzie mozna naprawic bez zdejmowania mozesz podesłać jakiś link jak to sprawdzić lub naprawić
tu jest w zasadzie cały foto manual po angielsku. Bez rozbierania raczej się tego nie uda naprawić. Części miał poprzedni właściciel mojego EXA a ja dodatkowo zkupiłem jeszcze jeden reduktor na dawcę i tak ze swojego i 2 innych złożyłem jeden sprawny.
tel. 723810754 chcesz się dodzwonić napisz wcześniej SMS-a, w wolnej chwili oddzwonię.
Jak sprawdzić czy łańcuch strzela?, Wiedź tyłem na rolki załącz przód i rusz z boku będzie widać, co się dzieje. Powinien płynnie wyjechać jak będzie szarpać i strzelać to łańcuch do wymiany.Ja miałem taką sytuacje i wymieniłem cały reduktor.A w starym łańcuch wisiał jak sznurek po bieliźnie . Możesz też wykręcić czujni (na zdjęci nr31) i palcem pomacać, w jakim jest stanie.
ok dzięki suchaj a moze się dogadamy i jak nie ogarne tematu to wysle ci ten reduktor to ty ogarniesz mi go oczywiście za opłatą rozsądną bo jak nie to kupuje inny i zakładam bo we wrocławiu lepiej będzie kupic inny niż naprawiac w poniedziałek jade do 4x4 ale słyszałem że nie jest tani nasz kolega z forum pozdro