Ze 2 tygodnie temu odkręcałem korek i nie pamieam zeby tam cos bylo chyba ze nie zwrocilem uwagi no i tak zrobilem ze wytarlem ale nie moge zapomniec ze go widzialemcooki531 a kiedy ostatnio wcześniej oglądałeś ten korek od spodu?? jeśli płynu nie ubywa , temp w normie to wytrzyj korek i zapomnij ze go oglądałeś
No wlasnie duzo jezdzilem ostatnio na krotkie odcinki i nie nadążał sie nagrzac calkiemDokładnie - jak jest mało to norma z wilgoci.
Też tak miałem, a po wymianie oleum jest ok już od długiego czasu.
Może oleum już masz dawno do wymiany.
No a tak całkiem poważnie - ja miałem malutko, a tym u ciebie to można parę kanapek posmarować.
Wytrzyj - pośmigaj, ale nie na krótkie miejskie odcinki, tylko aż porządnie temp. złapie.
Jak się znowu pojawi - wymień oliwę i zobacz.
Jak się znowu pojawi - wymień uszczelkę i zobacz.
Jak się znowu pojawi - wymień głowicę.
Itd, itp, a na koniec kończy się wymianą exa, czego nie życzę.
Tak na Jelonkach parkuje a Ty tez?[/quote]BTW parkujesz na Jelonkach?
No odrazu kolega z Sudetów wie jak poprawic nastrujJak jeździsz na krótkich odcinkach i silnik nie jest w stanie rozgrzać się do normalej temp. pracy, a gdyby nawet się nagrzał a odcinek jest na tyle krótki że wilgoć nie wyparuje przez odmę to jest to bardzo normalny objaw. Mieszkam w górach gdzie większość roku występuje temp w okolicach zera no i poniżej i jest to można powiedzieć norma- taki widok na korku. We wszystkich moich wczesniejszych i obecnych autach pojawiał się taki widok. Nigdy też nie wymioeniałem uszczelek pod głowicą ani samych głowic z powodu takiego korka. Jeżeli taki widok będzie występował w lecie, kiedy temperatury nie będą spadały poniżej około +3C* to wtedy trzeba sprawdzić co się dzieje z uszczelkami pod głowicami. Chyba że masz teraz braki w ogrzewaniu, albo musisz dolewać płynu do układu. W innych przypadkach nie ma się co martwić - Taki widok jest prawie normalny, a szczególnie na krótkich odcinkach jazdy autem