Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.

Filtr do ASB

Moderatorzy: starwind, resetx, Hubi

Awatar użytkownika
Klubowicz MirEx68
Klubowicz
Model Explorera: II OHV 96 156KM

Re: Filtr do ASB

2012-01-22, 20:51

filtr możesz zdjąć "patykiem" z odległości metra a resztę prac wykonać po godzinie kiedy olej już nie kapie
po godzinie to ja już po robocie jestem a skóra nawilżona i gładka jak dupa u niemowlaka

To dla tych którzy wolą mieć skórkę ostrą i pozadzieraną :-D :-D :-D
Ostatnio zmieniony 2012-01-22, 20:51 przez MirEx68, łącznie zmieniany 1 raz.
tel. 723810754 chcesz się dodzwonić napisz wcześniej SMS-a, w wolnej chwili oddzwonię.

Awatar użytkownika
vicking87140

2012-01-22, 22:58

No widzicie panowie tu (francja) prawdziwy mechanik to zadki okaz na wymarciu. Teraz to sa "wymieniacze czesci i podzespolow". Facet po calym dniu pracy moze isc na balety w tym samym stroju. Gdybym mial zaplecze odpowiednie+nazedzia nigdy bym nie oddal auta tu do robienia. Jak narazie ograniczylem sie do rozrzadow w innych moich autach. No i te ceny.....
dla przykladu rozrzad (czesci+robota) w Chrysler Voyager 2.4 16 V 600 euro :cry:

Awatar użytkownika
decania
Kontakt: Strona WWW

2012-01-23, 17:32

No i te ceny.....
dla przykladu rozrzad (czesci+robota) w Chrysler Voyager 2.4 16 V 600 euro
Fakt,dwa razy drożej. Choc biorąc pod uwagę cztery razy wyższą najniższą krajową niż w Polsce to nie dokońca jestem przekonany czy to tak kosmicznie drogo.
Raczej nie można zarabiając "światowe" pensje porównywac do naszych krajowych stawek.
Na przykład w Polsce za najniższą krajową możemy kupic 200 litrów benzyny ale już w UK za ich najniższą i za ch ceny (mimo że wyższe) kupimy aż 500 litrów. Czy zatem logiczne jest nażekanie że cen paliwa w UK jest o 0,5euro wyższa niż u nas jeśli pensja jest 4 razy wyższa?

Takie przemyślonka mnie dopadły
Patryk
723-371-234

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator
Model Explorera: SOHC 99, OHV Sport 92
Kontakt: Strona WWW Facebook

2012-01-23, 17:35

ano właśnie... tak zwana siła nabywcza pieniądza.

to tak jakby pisać że u nas serwis i żarcie drogie, ale porównywać z jakimś biednym krajem Afryki... analogiczna sytuacja :(
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...

Awatar użytkownika
vicking87140

2012-01-23, 19:14

Witam
Nie myslcie ze kazdy czlowiek co siedzi na zachodzie to bogacz.
Decania ja za moja pensje nie moge nawet 100 litrow kupic.
Ale to nie jest wazne-ja tylko chcialem powiedziec ze mechanicy tu to obiboki zlodzieje i malo rozgarnieci fachmani. Wszystko sobie ulatwiaja (ztad pewnie ten filterek).
Nie zycze nikomu przyjechac tu Expolrerem na wakacje i cos musiec naprawiac......

Klubowicz śp. Rafaello-Mk
Klubowicz

2012-01-23, 19:16

Nie myslcie ze kazdy czlowiek co siedzi na zachodzie to bogacz.
ja pracuję w Skandynawi i ledwo zipiemy , nasz kraj to masakra
"Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga."

Awatar użytkownika
decania

2012-01-23, 20:46

To znaczy że moi znajomi na saksach oszukują nie chcąc się przyznac że jest ciężko i biednie?
Sam się czasem zastanawiałem nad wyjazdem ale staje mi przd oczyma film "Szczęśliwego nowego Yorku".
Patryk
723-371-234

Klubowicz śp. Rafaello-Mk
Klubowicz

2012-01-23, 21:08

nie wiem jak gdzie indziej ale w Szwecji już nie idzie zarobić kokosów
jak zarobię 23tyś koron za 4tyg to już dużo , teraz odlicz żarcie dojazd i to że pracuję 4tyg i 2 jestem w domu wtedy nie zarabiam więc pensję mam de fakto za 3 tyg w miesiącu
Z tym że praca jest przyjemniejsza tutaj pod względem czasu pracy , no i to że siedzę 2 tygodnie w domu
żona nigdy nie pracowała , mamy dwoje dzieci , uwierz mi muszę się napocić by się ogarnąć , a na koniec dodam że przez dwa lata ciągle na debecie
Ja mam rodzinę w Niemczech, GB, USA , jakoś kokosów nie mają , dobre czasy się skończyły
Jak ktoś przyjeżdża z zagranicy na święta i chce się pokazać to i się pokaże , tylko Ty o tym nie wiesz że on potem przez pół roku kredyt szybki spłaca by wziąć następny na lato by przyjechać i znowu się pokazać
a naiwni i nieświadomi to kupują :evil:
potem opowiastki jak to dobrze za granicą
Ps
bywałem często w krajach od Hiszpani przez Anglię po Finlandię; Włochy czy rosję
tam często można spotkać takich bogatych polaków koczujących w ruderach na obrzeżach miast lub -15stopni i z dwojgiem dzieci w przyczepie kempingowej przy butli gazowej
jestem kierowcą i prostym człowiekiem możesz mi nie wierzyć
Ostatnio zmieniony 2012-01-23, 21:17 przez śp. Rafaello-Mk, łącznie zmieniany 2 razy.
"Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga."

Awatar użytkownika
vicking87140

2012-01-23, 21:28

nie wiem jak gdzie indziej ale w Szwecji już nie idzie zarobić kokosów
jak zarobię 23tyś koron za 4tyg to już dużo , teraz odlicz żarcie dojazd i to że pracuję 4tyg i 2 jestem w domu wtedy nie zarabiam więc pensję mam de fakto za 3 tyg w miesiącu
Z tym że praca jest przyjemniejsza tutaj pod względem czasu pracy , no i to że siedzę 2 tygodnie w domu
żona nigdy nie pracowała , mamy dwoje dzieci , uwierz mi muszę się napocić by się ogarnąć , a na koniec dodam że przez dwa lata ciągle na debecie
Ja mam rodzinę w Niemczech, GB, USA , jakoś kokosów nie mają , dobre czasy się skończyły
Jak ktoś przyjeżdża z zagranicy na święta i chce się pokazać to i się pokaże , tylko Ty o tym nie wiesz że on potem przez pół roku kredyt szybki spłaca by wziąć następny na lato by przyjechać i znowu się pokazać
a naiwni i nieświadomi to kupują :evil:
potem opowiastki jak to dobrze za granicą
Ps
bywałem często w krajach od Hiszpani przez Anglię po Finlandię; Włochy czy rosję
tam często można spotkać takich bogatych polaków koczujących w ruderach na obrzeżach miast lub -15stopni i z dwojgiem dzieci w przyczepie kempingowej przy butli gazowej
jestem kierowcą i prostym człowiekiem możesz mi nie wierzyć
Bardzo dobrze napisane. Cala prawda o 80% emigrantow.
Troche Ci zazdroszcze tego ze wracasz czest do Polski. Ja juz niestety zapuscilem korzenie.
Moze nie koczuje w kaperze i mam dom i takie tam zeczy, ale jak moge cos taniej z Polski to sie nie wacham.

Wróć do „WARSZTAT”